Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Verspaning

Topmerken in verspaning die uitblinken in hun domein

Efficiënt en rendabel verspanen begint met de keuze voor de juiste machine voor uw toepassingen. Dat is meteen de sleutel tot het succes van Promas, eerst in Nederland maar intussen ook bij ons. Tijdens Machineering kan u kennismaken met een breed portfolio van kwalitatieve machines die uw productiviteit kunnen opschroeven en een eigen servicedienst met […]

bilddaten-t6_4-kopieren

13 maart 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Efficiënt en rendabel verspanen begint met de keuze voor de juiste machine voor uw toepassingen. Dat is meteen de sleutel tot het succes van Promas, eerst in Nederland maar intussen ook bij ons. Tijdens Machineering kan u kennismaken met een breed portfolio van kwalitatieve machines die uw productiviteit kunnen opschroeven en een eigen servicedienst met goed opgeleide technici met kennis van automatisering. Promas zal er vier toppers uit zijn gamma meebrengen: de bewerkingscentra Acura 65 en Tiltenta 6-2300 van Hedelius, de draaibank TA van het Spaanse CMZ en het bewerkingscentrum MVP-11 van Hartford.

De Acura65 kreeg zijn vuurdoop op de huisshow van Hedelius in 2017. Hij is intussen uitgegroeid tot een van de meest populaire vijfassers op de markt. Hij dankt zijn populariteit voornamelijk aan zijn compact karakter, zijn krachtige prestaties en zijn zin voor precisie. Met zijn bereik van 700 x 650 x 600 mm en onovertroffen verspanend vermogen toont de Acura65 zich met name als beste keuze voor de efficiënte en snelle bewerking van complexe producten. Dat de machine ook mee is met zijn tijd, bewijst de EL uitvoering die vorig jaar gelanceerd werd. Het compacte vijfassig bewerkingscentrum kan dan vanaf de zijkant automatisch beladen worden. “Bedrijven hebben gezien dat vijfassig bewerken hun buurman een concurrentieel voordeel oplevert. De meerprijs verdient zich terug door de kortere doorloop-
tijden, de verhoogde efficiëntie en de verbeterde kwaliteit. De Acura65 speelt hier perfect op in”, aldus Richard Hermans van Promas.

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van Tiltenta serie

Promas

Acura65 van Hedelius dankt zijn populariteit voornamelijk aan zijn compact karakter, zijn krachtige prestaties en zijn zin voor precisie.

 

Ook de Tiltenta serie van Hedelius beantwoordt aan de trend van meer vijfassig bewerken. Promas zal tijdens Machineering de T6-2300 voorstellen aan het publiek. Dit vijfassig zwenkkopbewerkingscentrum beschikt over een machinebed van 2.700 mm en kan dienen als een machine met twee bewerkingsstations. Het getal 2300 verwijst naar het X-bereik van de machine. Het is de meest compacte pendeluitvoering van de T6. “Elke machine van Hedelius beschikt minimaal over vier assen. Deze pendelmachines liggen momenteel zeer goed in de markt voor meervlaks of simultaan bewerken dankzij hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De T6-2300 staat voor precisie en kracht tijdens het verspanen van langere werkstukken”, weet Hermans.

CMZ draaimachines van de bovenste plank

Promas

Eigenlijk staan er nog te weinig CMZ machines bij Belgische bedrijven, want ze lenen zich net uitstekend voor de werkzaamheden die de Belgische verspaners voor de kiezen krijgen. (Beeld: Paulgari.com)

 

Met de Spaanse fabrikant CMZ beschikt Promas in zijn gamma ook over draaimachines van topkwaliteit. Hermans: “Op Machineering zullen we de uitvoering van de TA serie tonen die geschikt is voor aangedreven gereedschappen en beschikt over een Y-as als subspil. Deze draaimachine staat garant voor een maximaal vermogen van 11 kW, een koppel van 75 Nm en een maximaal toerental van 12.000 min-1. Eigenlijk staan er nog te weinig CMZ machines bij Belgische bedrijven, want ze lenen zich net uitstekend voor de werkzaamheden die de Belgische verspaners voor de kiezen krijgen. Daar begint stilaan verandering in te komen en tijdens de beurs willen we nog meer ogen doen opengaan voor de voordelen die te rapen vallen.”

Topkwaliteit zien, ruiken en voelen met Hartford

Promas

Ten slotte zal Hartford nog vertegenwoordigd zijn op stand C46 met de MVP-11. Dit bewerkingscentrum heeft een werkbereik van 1.100 x 600 x 630 mm.

 

Ten slotte zal Hartford nog vertegenwoordigd zijn op stand C46 met de MVP-11. Dit bewerkingscentrum heeft een werkbereik van 1.100 x 600 x 630 mm. Wereldwijd pronken er al meer dan 50.000 freesbanken van Hartford op de werkvloer, omdat de machines de trend naar meer assen en functionaliteiten perfect belichten. “Mensen die naar dit verticaal bewerkingscentrum en zijn afwerkingsniveau komen kijken, zullen zien, ruiken en voelen dat het over een topmerk gaat. Bovendien heeft deze technologie al in de praktijk bewezen dat het zijn beloftes op papier weldegelijk kan waarmaken. En dat geldt overigens ook voor de andere machines op de stand. Als Promas willen we nu eenmaal voor kwaliteit staan”, besluit Hermans.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details