NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Toptechnieken voor oppervlaktebehandeling
De S1 is specifiek ontwikkeld om straaltechniek toe te passen op 3D-geprinte onderdelen, zowel in kunststof als in metaal.

Toptechnieken voor oppervlaktebehandeling

Zien, voelen, horen, ruiken… Op de stand van Rösler zullen al uw zintuigen aangesproken worden. De oppervlaktespecialist zal op stand B056 in hal 8 immers met live demonstraties tonen wat de laatste stand van techniek is om uw producten de gewenste oppervlaktekwaliteit mee te geven. Of het nu klassiek bewerkte onderdelen zijn, of stukken die uit de 3D-printer komen, Rösler heeft altijd een gepaste oplossing in huis.

Rösler is de enige aanbieder ter wereld voor oppervlaktebewerking die de twee fundamentele technologieën glijslijpen en stralen in combinatie met industriële wasinstallaties aanbiedt, en bovendien alle componenten zelf ontwikkelt en produceert. En net die combinatie zal op de TechniShow extra onder de aandacht gebracht worden. In Duitsland is het al verboden om nog afvalwater uit de productie zomaar te lozen, ook in Nederland duiken er steeds strengere normen op. Een problematiek die dus ook naar België zal overwaaien. 

Op vlak van straaltechniek zal Rösler zijn laatste nieuwe turbine voorstellen. Opvallend daarbij is het aangepaste ontwerp van de schoepen.

Duurzaam glijslijpen

Rösler loopt hierin voorop door een gesloten systeem aan te bieden.  Rösler accountmanager Erwin Verbruggen: “Op de TechniShow zal dit gedemonstreerd worden bij een werkende machine voor glijdend slijpen en ontbramen. Via de centrifuge worden alle contaminaties die van de stukken komen, zoals dat laagje olie dat typisch is aan verspaande producten, uit het water gehaald. Het water kan op die manier hergebruikt worden, de contaminaties kunnen als vaste stof uit de installatie gehaald worden. Een compacte, flexibele, duurzame en mobiele oplossing die we echt een vlucht zien nemen in Nederland, momenteel.”

Rösler trekt die aandacht voor duurzaamheid ook door in zijn compounds. Er wordt voortdurend gesleuteld aan de formules om ze meer afbreekbaar en dus milieuvriendelijker te maken. Daarnaast helpen bepaalde samenstellingen bacteriën verwijderen voor bedrijven die daar nood aan hebben.

Duurzaam stralen

Op vlak van straaltechniek zal Rösler zijn laatste nieuwe turbine voorstellen. Opvallend daarbij is het aangepaste ontwerp van de schoepen. “Door ze voortaan een Y-vorm mee te geven, kunnen we ze eigenlijk tweemaal gaan gebruiken. Eenmaal langs elke kant. De gebruiker hoeft de schoepen dan enkel om te keren, een wissel die overigens heel snel en eenvoudig kan gebeuren”, aldus Verbruggen. Deze gepatenteerde oplossing wordt toegepast op alle nieuwe straalinstallaties die Rösler aflevert, maar kan in vele gevallen ook als retrofit toegepast worden. Aan de hand van een haalbaarheidsstudie brengt Rösler dat in kaart voor zijn klanten. “We hechten veel belang aan service. Als enige aanbieder in de Benelux beschikken we over een serviceteam van acht medewerkers. We proberen enerzijds klanten vanop afstand uit de nood te helpen, maar zijn anderzijds altijd dichtbij om snel ter plaatse te gaan wanneer het nodig is.”    

De M1 machine van Rösler zal op het Demoplein tonen hoe die typische korrelige structuur van 3D-geprinte producten mooi glad gemaakt kan worden.

Duurzame afwerking 3D-geprinte stukken

Rösler trekt zijn reputatie als pionier in de oppervlaktebehandeling van verspaande stukken ook door naar het 3D-printen. De S1 is specifiek ontwikkeld om straaltechniek toe te passen op 3D-geprinte onderdelen, zowel in kunststof als in metaal. Verbruggen: “Een all-in-one oplossing die stukken uit de 3D-printer in één beweging kan ontpoederen en van een eerste gladheid voorzien. Door de twee stappen te integreren in één machine kan er een flinke efficiëntiewinst geboekt worden.” 

Ook in dit domein kijkt Rösler verder dan de oppervlaktetechniek alleen. “Door de grote hoeveelheid stof die kan vrijkomen, is het belangrijk om een goede filtratie te voorzien. We zullen met filmpjes tonen hoe we met de combinatie van cycloonfilter en trilzeven zelfs het poeder kunnen recupereren voor hergebruik.”    

Rösler op Demoplein
De TechniShow organisatie verzamelt alle nieuwe ontwikkelingen inzake 3D-printen op het Demoplein. Uiteraard kon Rösler niet in dat overzicht ontbreken. De M1 machine van de Duitse specialist in oppervlaktebehandeling zal demonstreren hoe die typische korrelige structuur van 3D-geprinte producten mooi glad gemaakt kan worden. De eisen van consumenten over de afwerking van stukken uit een 3D-printer zijn immers flink aangescherpt. Post-processing wint aan belang. De M1 is ontwikkeld als instapmodel voor wie werk wil maken van een perfecte finish. Een gesloten, mobiele machine die zich makkelijk laat bedienen en een betaalbare oplossing biedt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details