NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Totaaloplossing voor beladen en ontladen van CNC-machines is matuur geworden

Totaaloplossing voor beladen en ontladen van CNC-machines is matuur geworden

Automatisering en robotisering zijn belangrijk om de rendabiliteit en concurrentiekracht van maakbedrijven te verhogen en ervoor te zorgen dat ze flexibel kunnen inspelen op plotselinge schommelingen in seriegroottes en levertermijnen. RoboJob is dé specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series. Met de Tower ontwikkelde de firma een revolutionaire totaaloplossing voor het beladen en ontladen van CNC-gestuurde draai-, frees- en draai/freesmachines.

RoboJob is al twaalf jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van automatiseringsoplossingen voor kleine en middelgrote series. De firma heeft zelf meer dan 25 jaar ervaring in de maakindustrie én meer dan veertig jaar in machinebouw, waardoor ze de markt door en door kennen. Een team van zeven software-ingenieurs en elf experts in mechanica en elektronica werkt samen met de operatoren bij de klanten om hun wensen in geschikte oplossingen om te zetten. Zo ontstonden producten, zoals Turn-Assist, Mill-Assist, Racks en Tower, die nog steeds verder geoptimaliseerd worden.

Van prototype tot matuur product

Met de Tower introduceerde RoboJob op de EMO 2017 een absolute primeur, een revolutionaire totaaloplossing voor het automatisch beladen en ontladen van CNC-gestuurde draai-, frees- en draai/freesmachines. “Met deze lancering hebben we toen de eerste stappen gezet naar een verdere automatisering van onze industrie. We hebben het prototype intussen verder ontwikkeld op mechanisch en elektrisch vlak, maar vooral qua software en programmering. Daarbij konden we terugvallen op de ervaring die we tijdens de eerste vijftien installaties van het systeem opdeden”, zegt CEO Helmut De Roovere. “Twee jaar later is onze Tower een matuur product, beschikbaar in twee standaarduitvoeringen. Met de Tower Essential kunnen werkstukken én pallets beladen en ontladen worden, terwijl bij de Tower Advanced enkelstuks en series door elkaar geproduceerd kunnen worden, aangezien de opspanmiddelen en grijpers uitgewisseld kunnen worden.” RoboJob toont deze Tower en de andere automatiseringsoplossingen op stand A46 in Hal 27 tijdens de EMO. Op de stand van de nieuwe Oostenrijkse dealer EMCO GmbH wordt een Turn-Assist 200i in combinatie met een EMCO draaimachine gedemonstreerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.