Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Automatisering

Totaaloplossing voor beladen en ontladen van CNC-machines is matuur geworden

Automatisering en robotisering zijn belangrijk om de rendabiliteit en concurrentiekracht van maakbedrijven te verhogen en ervoor te zorgen dat ze...

robojob_1_robojob-zet-tower-in-de-verf-op-emo-hannover-kopieren

20 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Automatisering en robotisering zijn belangrijk om de rendabiliteit en concurrentiekracht van maakbedrijven te verhogen en ervoor te zorgen dat ze flexibel kunnen inspelen op plotselinge schommelingen in seriegroottes en levertermijnen. RoboJob is dé specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series. Met de Tower ontwikkelde de firma een revolutionaire totaaloplossing voor het beladen en ontladen van CNC-gestuurde draai-, frees- en draai/freesmachines.

RoboJob is al twaalf jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van automatiseringsoplossingen voor kleine en middelgrote series. De firma heeft zelf meer dan 25 jaar ervaring in de maakindustrie én meer dan veertig jaar in machinebouw, waardoor ze de markt door en door kennen. Een team van zeven software-ingenieurs en elf experts in mechanica en elektronica werkt samen met de operatoren bij de klanten om hun wensen in geschikte oplossingen om te zetten. Zo ontstonden producten, zoals Turn-Assist, Mill-Assist, Racks en Tower, die nog steeds verder geoptimaliseerd worden.

Van prototype tot matuur product

Met de Tower introduceerde RoboJob op de EMO 2017 een absolute primeur, een revolutionaire totaaloplossing voor het automatisch beladen en ontladen van CNC-gestuurde draai-, frees- en draai/freesmachines. “Met deze lancering hebben we toen de eerste stappen gezet naar een verdere automatisering van onze industrie. We hebben het prototype intussen verder ontwikkeld op mechanisch en elektrisch vlak, maar vooral qua software en programmering. Daarbij konden we terugvallen op de ervaring die we tijdens de eerste vijftien installaties van het systeem opdeden”, zegt CEO Helmut De Roovere. “Twee jaar later is onze Tower een matuur product, beschikbaar in twee standaarduitvoeringen. Met de Tower Essential kunnen werkstukken én pallets beladen en ontladen worden, terwijl bij de Tower Advanced enkelstuks en series door elkaar geproduceerd kunnen worden, aangezien de opspanmiddelen en grijpers uitgewisseld kunnen worden.” RoboJob toont deze Tower en de andere automatiseringsoplossingen op stand A46 in Hal 27 tijdens de EMO. Op de stand van de nieuwe Oostenrijkse dealer EMCO GmbH wordt een Turn-Assist 200i in combinatie met een EMCO draaimachine gedemonstreerd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details