NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Tweede editie van Belgische ­beursreferentie voor slim en ­geavanceerd maken en ­ontwerpen gaat ‘live’
Het organiserende team van MACHINEERING.

Tweede editie van Belgische ­beursreferentie voor slim en ­geavanceerd maken en ­ontwerpen gaat ‘live’

Op 8, 9 en 10 september nodigt organisator Industrialfairs alle betrokkenen binnen de maakindustrie uit naar Hal 8 van Brussels Expo voor een concept met een beursvloer, opgedeeld in tien technologieroutes, en een programma van twaalf inspirerende hands-on expert classes.

MACHINEERING wordt de eerste grote fysieke post-corona ontmoetingsplaats voor de Belgische maakindustrie, machinebouw en industriële toelevering. De organisatoren bouwen hal 8 van Brussels Expo om tot één groot maakplatform, waar bezoekers machines, technologie, materialen, software, componenten en oplossingen binnen de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken kunnen ontdekken. De organisatie koos er bewust voor om de beursvloer handig en overzichtelijk op te delen in tien technologieroutes met hun eigen klemtonen: Handling & Robotics, Machining/Milling, Cutting & Forming, Welding & Surface, Tooling & Machining Equipment, Additive & New Manufacturing, Machine Maintenance & Spare Parts, Testing & Measuring, Digital, Smart & Data Driven Manufacturing en Prototyping, Engineering & Material Design.

Alle facetten van het maakproces komen aan bod: ontwerpen, engineeren, transformeren, bewerken en assembleren van producten.

‘The place to be …’

“Alle facetten van het maakproces komen er aan bod: ontwerpen, engineeren, transformeren, bewerken en assembleren van producten uit metaal, kunststof, composiet of combinaties van deze grondstoffen. Exposanten tonen er hun meest innovatieve oplossingen om productieprocessen in de maakindustrie productiever en efficiënter te maken”, vertelt Annick Pycarelle, Exhibition Manager voor MACHINEERING. “Het aantal Belgische bedrijven actief in transformatie en assemblage van materialen, machinebouw en industriële toelevering ligt lager dan in vele andere Europese landen, maar aan technologie en producten ontbreekt het ons niet en dan is een Belgische maakbeurs echt wel op zijn plaats. De eerste editie van deze demobeurs in 2019 was meer dan geslaagd. Intussen zijn we door Covid-19 zowat anderhalf jaar aangewezen geweest op ‘digitale’ events en kijken veel mensen opnieuw uit naar het fysieke contact en het netwerken op de beursvloer.”

MACHINEERING wordt de eerste grote fysieke post-corona ontmoetingsplaats voor de Belgische maakindustrie, machinebouw en industriële toelevering.

‘… at the right moment’

Karl D’haveloose, CEO van organisator Invent Media/Industrialfairs, maakt duidelijk waarom deze editie van MACHINEERING net op het juiste moment komt: “We stellen vast dat de productie en de verkoop van componenten en oplossingen voor maaktechnologie in de Benelux bijna het niveau van voor corona halen. De inhaalbeweging in de laatste maanden is gigantisch en het investeringsklimaat voor het najaar zit goed. Bovendien moet de maakindustrie door de problemen met de toelevering van componenten nog sterker inzetten op productie on-demand, flexibele en kleinere series, een korte time-to-market van innovaties en mass-customization principes. Digitale bestel- en productieprocessen en verregaande automatisering zijn oplossingen om sneller en efficiënter te produceren, ook bij kleinere series. En op MACHINEERING komt net de complete waardeketen van ontwerp tot maken aan bod, waardoor een bezoek waardevol is voor zowel het management als de gespecialiseerde afdelingshoofden uit diverse operationele processen.”

Twaalf expert classes

Naast de beurs moet ook het nevenprogramma met twaalf hands-on expert classes een trekpleister worden. Op woensdag, donderdag en vrijdag delen gastsprekers informatie over onder meer geavanceerd productie- en engineeringstechnieken, smart maintenance, additive manufacturing of bieden ze inspiratie door hun businessmodel uit de doeken te doen. Voor wie dieper op het thema additive manufacturing wil ingaan, kan voor live demonstraties terecht in de AM zone powered by Flam 3D.

Bezoekers kunnen op elke stand terecht voor vakkundige informatie en demonstraties van de exposanten. De beursvloer wordt opgedeeld in tien technologieroutes.

Hybride event

“MACHINEERING opent de deuren telkens om 10 uur. Op woensdag 8 september sluiten de deuren om 18 uur. Op donderdag 9 september staat een nocture en VIP-avond tot 22 uur op de planning. Op vrijdag 10 september wordt de driedaagse vakbeurs om 16 uur definitief afgesloten. Voor een bezoek aan de beurs moet u zich alleen vooraf registreren via onze site. Een coronapas is voor vakbeurzen niet noodzakelijk, aangezien deze net als winkelcentra onder het handelsprotocol vallen”, sluit Pycarelle af. “Tot slot nog dit: MACHINEERING wordt een hybride event, want naast de ‘on-site’ beurs brengen we ook een interactief online platform, waar mensen voor, tijdens en na het event kunnen genieten van afsprakenmodules, zoekmachines en livestreaming activiteiten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details