NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Uniek lasproces met een gepatenteerde draadaanvoertechnologie

Uniek lasproces met een gepatenteerde draadaanvoertechnologie

Er blaast een positieve wind door onze maakindustrie. Ook op het vlak van lasprocessen en lastoestellen worden telkens weer nieuwe ontwikkelingen geïntroduceerd. Zo zet Welding Company vandaag fors in op het TIP TIG-lasproces, een zeer uniek HOT-WIRE TIG lasproces met een gepatenteerde draadaanvoertechnologie voor handmatig en geautomatiseerd lassen, cladding, orbitaal lassen en aluminium lassen.

TIP TIG is een innovatief TIG-proces met dynamische draadaanvoerbeweging. Een TIP TIG HW (HotWire) lasmachine is opgebouwd is uit een microprocessor-gestuurde lasinverter, een apparaat voor voorverwarming van draad, een draadaanvoer met dynamisch effect, een verbindingsslangpakket en een lastoorts. “De stroombron levert de stroom voor de Hot Wire, die door de unieke TIP TIG draadaanvoer en watergekoelde TIG-toorts in de TIG-boog gevoed worden. De lasboog wordt geleverd door een gewone TIG-stroombron”, vertelt Patrik Huysmans, manager bij Welding Company. “In tegenstelling tot reguliere TIG of Hot Wire TIG wordt de TIP-TIG draad mechanisch gesuperponeerd door de gepatenteerde draadaanvoerbeweging, die een trilling op de lasdraad veroorzaakt.”

Heel wat voordelen

Het TIP TIG-lasproces biedt heel wat voordelen. In tegenstelling tot de handmatig gepulseerde MIG, de reguliere TIG of de geautomatiseerde TIG processen met warme en koude draad heeft dit proces de mogelijkheid om continu lassen van hoge kwaliteit te leveren met verbeteringen in mechanische en corrosie-eigenschappen. “Concreet: we lassen sneller waardoor we minder warmte-inbreng hebben in het materiaal, minder vervorming en minder verkleuring”, stelt Huysmans. “Bovendien is er één enkel lasproces voor elk metaal, elke las en laspositie. Daardoor vereist TIP TIG slechts twee of drie eenvoudige gemeenschappelijke lasinstellingen voor alle toepassingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.