NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Uw capaciteit en productiviteit in verspanen opdrijven

Uw capaciteit en productiviteit in verspanen opdrijven

BEZOEK MAZAK – STAND A27

Een innovatie maakt de lente niet. Yamazaki Mazak pakt alweer uit met twee nieuwe uitvoeringen van zijn verspaningsmachines die klanten helpen om hun grenzen te verleggen. De INTEGREX i-500 Multi-Tasking-machine is speciaal ontworpen om de capaciteit van zijn zeer succesvolle i-serie verder uit te breiden en voldoet perfect aan de groeiende vraag naar bewerkingen met grote precisie voor grotere werkstukken. De uiterst veelzijdige VTC-800/30SR van Yamazaki Mazak is dan weer ideaal voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaartindustrie en voor de allround verspaning. Het  is een verticaal bewerkingscentrum met beweegbare kolom dat simultaan vijfassige contouren kan uitvoeren.

De INTEGREX i-500 kan werkstukken laden tot een lengte van maximum 3 m en is standaard uitgerust met een 10″ klauwplaat, echter 12″, 15″ en 18″ zijn ook als optie leverbaar. De i-500 is geschikt voor het verspanen van onderdelen tot Ø700 mm en beschikt over een verhoogde X-as slag van 845 mm in combinatie met een grote Y-as capaciteit van 430 mm, waardoor hij ideaal is voor het verwerken van grote complexe werkstukken. De i-500 is uitgerust met een draaispindel met een hoog vermogen van 37 kW en een toerental van 2.500 tpm en een nieuw ontwikkelde compacte freesspindel van 24 kW met een toerental van 12.000 tpm, die interferentie vermindert en het bewerkingsgebied vergroot. Een NC-tegenpunt is standaard, terwijl een optionele bril ook beschikbaar is in zes verschillende maten, tot en met Ø410 mm. Andere modellen beschikken over een subspil en een onderste revolver voor verbeterde mogelijkheden om in één opspanning te werken.

Oplossingen voor tandwieloverbrengingen

Yamazaki Mazak Engineering

De nieuwste aanwinst in de Multi-Tasking range, de INTEGREX i-500.

 

Zoals met alle Mazak vijfassige machines, kan de INTEGREX i-500 eenvoudig worden bediend via Mazak’s revolutionaire SmoothX: de snelste CNC ter wereld. SMOOTH CNC bevat een aantal geavanceerde functies, zoals de Smooth Machining Configuration, waarmee de bewerkingsefficiëntie eenvoudig verbeterd kan worden door schuifknoppen op het aanraakscherm. Operatoren kunnen via een intuïtieve aanraakscherminterface ook toegang krijgen tot vijf andere machines voor informatie over programmeren, gereedschapsgegevens, machineconfiguratie, verspaning en onderhoud. Een van de sterktes van de INTEGREX i-500 is de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar tandwieloverbrengingen. De toevoeging van SMOOTH Gear Cutting software aan de i-500 combineert geavanceerde Multi-Tasking functionaliteit met de nieuwste ontwikkelingen van Mazak in tandwielproductieprocessen, waaronder SMOOTH-tandwielfrezen en SMOOTH-afwikkelfrezen. Een hoge nauwkeurigheid is gegarandeerd omdat alle machineonderdelen zijn ontworpen met maximale stijfheid, terwijl het gebruiksgemak is meegenomen dankzij een aan de voorzijde gemonteerde gereedschapswisselaar met 36 gereedschappen waarmee gereedschap tijdens de verspaningscyclus onderhouden kan worden. De i-500 is ook gemakkelijk aan te bouwen aan een automatisering dankzij een reeks plug-and-play robotinterfaces en automatiseringsopties zoals bijvoorbeeld een automatische deur.

Compacte krachtpatser

De populaire VTC-800 / 30SR is specifiek ontworpen voor het bewerken van lange en zware werkstukken en heeft een vast bed, waardoor niet alleen onderdelen kunnen overhangen zonder de machinebeveiliging te hinderen, maar de machine biedt bovendien een groot verspaningsbereik met in verhouding een klein vloeroppervlak. Maximale productiviteit wordt geleverd door de hoge snelheid 18.000 tpm 35 kW (50% ED) freesspindel. De spil is voorzien van een zwenkbare B-as, die in combinatie met de NC-draaitafel volledige vijfassige simultane bewerking met verlaagde insteltijden op complexe werkstukken en contouren biedt. De draaitafel biedt grote flexibiliteit dankzij de mogelijke verticale en horizontale opstelling op de tafel. Deze kan ook nog rechts of links uitgevoerd worden. De positioneer- en repeteernauwkeurigheid wordt verzekerd door een omkeerspeling vrije Roller Gear Cam. Voor nog meer flexibiliteit kan u optioneel een tussenscherm plaatsen dat u in staat stelt te pendelen en alzo de productiviteit te verhogen. De VTC-800 30 / SR is uitgerust met Mazak’s revolutionaire SmoothX besturing, ontworpen met oog voor het ergonomisch comfort van de bediener. Om deze reden kan het 19” bedieningspaneel worden gekanteld. SMOOTH CNC bevat ook een aantal toepassingen om gebruikers te helpen, waaronder Smooth API (Application Programming Interface), die de connectiviteit tussen de SMOOTH CNC en niet-Mazak software verbetert, zoals aanvullende automatiseringssystemen en meetsoftware.   ν

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.