NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Uw nieuwe lasassistent is een robot
De CoWelder zorgt voor een extra arm in uw productie en vereist enkel een medewerker om hem te voeden met de te lassen onderdelen.

Uw nieuwe lasassistent is een robot

Vindt u ook geen lassers meer om extra capaciteit te kunnen verzetten in het atelier? Dan is de CoWelder ongetwijfeld iets voor u. Deze eenvoudig te programmeren lasrobot, ontworpen door Migatronic, combineert de nieuwste lastechnologie met de meest innovatieve robottechnologie tot een veilige, flexibele en compacte oplossing. Vooral het gebruiksgemak wist al veel lasateliers te overtuigen; na een training van een paar uur is iedereen ermee weg. CBL Welding maakt u graag wegwijs in het aanbod en wat voor u de beste CoWelder is.

CoWelder is een complete lasrobotoplossing, of misschien beter nog, lascobotoplossing. Een industriële robot vereist veiligheidshekken en is niet ontworpen om dicht bij mensen te opereren. Desondanks zijn de veiligheidseisen voor collaboratieve robots veel strenger. Daarom heeft de CoWelder meer dan vijftien geavanceerde veiligheidsfuncties. De CoWelder is ontworpen om dicht bij en samen met mensen te werken. Dit betekent dat een lasser en de CoWelder gelijktijdig aan een lastafel kunnen werken. Er is keuze uit vier verschillende Migatronic krachtbronnen.

De CoWelder is ontworpen om dicht bij en samen met mensen te werken. Dit betekent dat een lasser en de CoWelder gelijktijdig aan een lastafel kunnen werken. Er is keuze uit vier verschillende Migatronic krachtbronnen.

Begin met lassen op de eerste dag

Een ideale nieuwe werkkracht, want de CoWelder is in geen tijd aan de slag in uw productie. Alle onderdelen worden kant-en-klaar voor installatie geleverd. Na een paar uur training bent u in staat de robot te programmeren voor de meeste lasopdrachten. Bij de programmering worden de bewegingen van de robot en de instellingen van de lasmachine samengevoegd tot een volledig programma voor het lassen van een werkstuk. Afhankelijk van de complexiteit van een werkstuk, zal een ervaren operator ongeveer 30 minuten nodig hebben om het te programmeren. Na het programmeren en testen, kunt u het programma opslaan in het geheugen van de robot. De volgende keer dat u een soortgelijk werkstuk moet lassen, kunt u het programma activeren, en de CoWelder kan de productie hervatten.

Alle onderdelen worden kant-en-klaar voor installatie geleverd. Na een paar uur training bent u in staat om de robot te programmeren voor de meeste lasopdrachten.

Snel en nauwkeurig lassen

De CoWelder is mogelijk de slimste en de kleinste lasautomatiseringsoplossing op de markt. De zes robotarmen bewegen snel en nauwkeurig tussen de verschillende lasposities voor een optimale laskwaliteit. Hij is wereldwijd al in heel wat toepassingen aan de slag. Maar wat levert dat gebruikers nu allemaal op? De CoWelder is ideaal als u

 • het grootste deel van de tijd op volle capaciteit draait, maar nog ongebruikte capaciteit hebt. Daarom wilt u uw lasproductie geheel of gedeeltelijk automatiseren. U wilt de efficiëntie en het concurrentievermogen verbeteren door meer componenten te lassen in een betere kwaliteit, met een hogere snelheid en tegen lagere kosten. U wilt de ergonomie voor uw ervaren lassers verbeteren door hen te ontlasten van herhalend werk, dat de CoWelder aankan. Hierdoor komt personeel vrij voor andere, complexere opdrachten en wordt uw capaciteit vergroot. 

 • grote producten vervaardigt, bijvoorbeeld containers, boilers of onderdelen voor schepen. Misschien hebt u al industriële robots in uw productie. Toch bent u ook afhankelijk van toeleveringen van onderdelen voor een of meer stappen in uw productie, en dit verhoogt uw kosten. Laat de CoWelder uw productie van onderdelen in kleine series overnemen en houd uw productie in eigen huis.

 • geen extra gekwalificeerde lassers vindt, dit betekent capaciteitsproblemen voor bedrijven in de groei. Om dit te compenseren, maken veel bedrijven gebruik van automatisering, wat meestal duur is in termen van tijd en middelen. Niet bij de CoWelder. Hij zorgt voor een extra arm in uw productie en vereist enkel een medewerker om hem te voeden met de te lassen onderdelen.

 • uw bekwaam personeel wilt behouden. Geschoolde lassers hoeven geen tijd te besteden aan routinetaken en kunnen in plaats daarvan taken uitvoeren die een grotere mate van lasexpertise vereisen. Bovendien ontlast de CoWelder het personeel van blootstelling aan directe straling en lasdampen.  

De voordelen in een notendop

 • Kortere boogtijd per las
 • Hogere productiecapaciteit
 • Optimale laskwaliteit
 • Gasbesparing
 • Operatoren hebben geen lastechnische kennis nodig
 • Veilige, flexibele en compacte oplossing
 • Eenvoudige programmering en validering

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details