Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Gereedschappen

Vakspecialisme is slagkracht van toeleverancier

IMG_4217
Van links naar rechts: Peter Rega, Koen Maris en Hendrik Bemelmans van BIS-TECHNICS.

Tekst | Piet Debisschop

Beeld | BIS-TECHNICS

22 december 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

BIS-TECHNICS is gevestigd in Zutendaal, en profileert zich als industrieel toeleverancier van machinetoebehoren en snijgereedschappen voor de metaalnijverheid. Het bedrijf wordt gedragen door Hendrik Bemelmans, Koen Maris en Peter Rega, een triumviraat dat het bedrijf via een management buy-out in 2000 kon overnemen. 

Met vakspecialisme als voornaamste credo, staat BIS TECHNICS sterk in enkele nichesectoren zoals de automotive, matrijzen- en gereedschapsbouw, waar het een trouw cliënteel zag opgebouwd via technische ondersteuning en het aanbod van enkele oerdegelijke A-merken. 

Nieuw in het gamma van BIS-TECHNICS is onder meer AUTOMATOR, een automatisch markeersysteem waarmee je werkstukken via de meest diverse markeertechnieken zoals laser, schribe en dotteerpennen, van labels en andere belangrijke informatie kan voorzien. 

BIS TECHNICS is voor België echter ook al jaren hoofdverdeler van Hainbuch, specialist in hoogwaardige spantangsystemen voor draaibanken, en dit volgens een uniek concept dat gebaseerd is op zeskantige opspanning. Koen Maris: “Alle eigenschappen die een goed klemsysteem dient te hebben, worden in het Hainbuch-concept verenigd en zelfs geaccentueerd. Je krijgt minder schadelijke trillingen en resonanties, hogere spankracht en minder vuilopbouw.”

De gemonteerde TOPlus mini 52 Axzug op de HAAS ST-10 bij BLEYWEERT.

Alles heeft te maken met het spanprincipe van Hainbuch, dat het volledige werkstuk omvat over de lengte van de spantang en tegelijkertijd de volledige diameter van het werkstuk. De efficiëntie van dit soort opspanning is onvergelijkbaar met deze van bijvoorbeeld een drieklauwplaat, waar je enkel de drie lijncontacten op het werkstuk hebt. 

Zo liet de verspaningsfirma BLEYWEERT uit Tongeren haar beide HAAS ST-10 draaibanken door BIS TECHNICS uitrusten met TOPlus mini 52 Axzug opspansystemen van Hainbuch. Een investering in tijd, gebruiksgemak en vooral efficiëntie, zo bleek. De resultaten liegen er immers niet om: spantangen halen 25% meer spankracht, en vertonen ook na ruim 500.000 opspanningen geen slijtage. Bovendien resulteert de stabiele opspanning in een betere standtijd van de gereedschappen, mét behoud van tolerantie, waar nota bene een rondloopnauwkeurigheid van kleiner dan 0.005mm wordt gehaald.  

BIS-TECHNICS 

Zevenputtenstraat 20
3690 Zutendaal
+32 89 51 88 90
info@bistechnics.com
www.bistechnics.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details