Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Van klassieke groothandel naar leverancier groots in diensten

tk2_rs38287_bank15-kopieren

28 november 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In de maakindustrie is het belangrijk om te luisteren naar de behoeften in de markt en dan intern de afweging te maken er wel of niet op in te spelen. Zo is thyssenkrupp Materials Belgium tijdens het laatste decennium geëvolueerd van een pure groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten naar een leverancier van diensten mét een grotere toegevoegde waarde voor de steeds veeleisendere klanten. Naast de klassieke handel met bijbehorende bewerkingen, kunnen klanten er terecht voor de realisatie van integrale projecten of volledige ontzorging vanaf de engineering over de bewerking en assemblage tot zelfs de logistiek.

Thyssenkrupp Materials Belgium is een groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten met meer dan 3.000 trouwe klanten in de Belgische metaalindustrie. “Alhoewel die distributie nog altijd onze core business blijft, is er de laatste jaren veel veranderd. Op vraag van onze klanten zijn we immers gestart met het uitvoeren van allerhande bewerkingen, zoals 2D- en 3D-lasersnijden, plooien en zagen, maar ook stralen, boren, decoilen, slitten, slijpen, borstelen en watersnijden. We beschikken daarvoor over een productiefaciliteit met meer dan twintig machines en werken samen met externe bewerkers, gespecialiseerd in verzinken, anodiseren, coaten en frezen”, vertelt projectleider Marc Polfliet. “Dankzij een team van specialisten kunnen we de klanten volledig ontzorgen. Dit commercieel team combineert technische kennis met ervaring in projectmanagement om projecten te analyseren, verbeteren en beheren. We geven technische ondersteuning op het gebied van materiaalkeuze of ontwerp, calculatie, voorraadbeheer, verzorgen van allerhande documenten, zelfs het uitzoeken van specifieke verpakking, de markering én de logistiek verwerking. Zo kan de klant zich volledig op zijn kernactiviteiten focussen.”

Thyssenkrupp Materials Belgium is meer dan een groothandel. De firma verzorgt talloze bewerkingen en beschikt zelfs over een team van specialisten, dat de klanten volledig ontzorgt. (Beeld: Gorodenkoff Productions OU)

 

Het onderscheid maken door toegevoegde waarde

De combinatie van handelaar, bewerker en constructeur is vrij uniek. Dankzij die toegevoegde waarde maakt thyssenkrupp Materials Belgium het onderscheid in België, maar ook in andere landen binnen en buiten Europa. De productie gebeurt in België, in Europa, zelfs wereldwijd en wordt optimaal aangepast aan de verwachte kosten, termijnen en dienstverlening. De internationale aanwezigheid van thyssenkrupp met eigen medewerkers en uitrusting vormt hierbij een belangrijke meerwaarde. Zo is één van de snelst groeiende speerpunten de vestiging in Oost-Europa, waar gloednieuwe prototypes geconstrueerd worden en lang-lopende producties uitgebouwd worden. “Interne en externe audits, opmaken van kwaliteitsprocedures, eigen engineering, CAD-ondersteuning … het hoort er allemaal bij om finaal tot een serieproductie te komen. We worden ingeschakeld voor de meest uiteenlopende projecten. Zo vragen klanten om bestaande producten in nauwe samenspraak te optimaliseren op gebied van design en functionaliteit. In sommige gevallen krijgen we technische tekeningen, die we zelf nog volledig op punt moeten zetten om uiteindelijk de gefinetunede stukken te produceren”, legt Polfliet uit. “We hebben intussen heel wat projecten uitgevoerd, bijvoorbeeld voor de levering van bumpers in rvs, waarvoor we het materiaal aankopen, de stukken bewerken en een optimaal leveringsplan opstellen en uitvoeren. Ook de transportkisten voor gasflessen worden bij thyssenkrupp Materials Belgium gemaakt. We bekijken de noden in de verschillende landen en passen die metalen frames aan volgens de lokale eisen.” Het belang van de toegevoegde waarde blijft intussen toenemen. Thyssenkrupp Materials Belgium startte deze afdeling met twee mensen en vandaag zijn ze met dertien.   

Thyssenkrupp Materials Belgum staat in voor de volledige uitwerking van de meest uiteenlopende projecten. Interne en externe audits, opmaken van kwaliteitsprocedures, eigen engineering, CAD-ondersteuning … het hoort er allemaal bij om finaal tot een serieproductie te komen.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details