NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Van klassieke groothandel naar leverancier met toegevoegde waarde, groots in diensten
Thyssenkrupp staat ook in voor uiteenlopende bewerkingen zoals 2D- en 3D-lasersnijden, plooien en zagen, maar ook stralen, boren, slijpen, en nog veel meer.

Van klassieke groothandel naar leverancier met toegevoegde waarde, groots in diensten

In de maakindustrie is het belangrijk om te luisteren naar de behoeften in de markt en dan intern de afweging te maken om er wel of niet op in te spelen. Zo is thyssenkrupp Materials Belgium tijdens het laatste decennium geëvolueerd van een pure groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten naar een leverancier van diensten mét een grotere toegevoegde waarde voor de steeds veeleisendere klanten: zagen, plooien, lasersnijden, en nog veel meer. Naast de klassieke handel met bijbehorende bewerkingen, kunnen klanten er nu ook terecht voor de realisatie van integrale projecten of volledige ontzorging vanaf de engineering over de bewerking en assemblage tot zelfs de logistiek.

Dankzij de afdeling Laser Works richt thyssenkrupp Materials Belgium zich al jaren op lasersnijwerk.

Thyssenkrupp Materials Belgium is een groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten met meer dan 3.000 trouwe klanten in de Belgische metaalindustrie. Hoewel die distributie nog altijd de core business blijft, is er de laatste jaren veel veranderd. Op vraag van de klanten zijn ze immers gestart met het uitvoeren van allerhande bewerkingen, zoals 2D- en 3D-lasersnijden, plooien en zagen, maar ook stralen, boren, decoilen, slitten, slijpen, borstelen en watersnijden. De firma beschikt daarvoor over een productiefaciliteit met meer dan twintig bewerkingsmachines en werkt samen met externe bewerkers, gespecialiseerd in verzinken, anodiseren, coaten en frezen. 

Thyssenkrupp Materials Belgium is een groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten.

“Dankzij de afdeling Laser Works richt ­thyssenkrupp Materials Belgium zich al jaren op lasersnijwerk. Met behulp van talloze CNC-gestuurde fiber- en CO2-snijmachines, plooimachines en andere systemen bewerken we platen, profielen en buizen in inox, staal en aluminium, en staan we in voor de nabewerkingen. In Merelbeke worden opdrachten voor de zusterbedrijven uitgevoerd, maar deze divisie is ook een gereputeerde dienstverlener voor andere metaalverwerkende bedrijven. Het machinepark wordt continu verder aangepast en uitgebreid om de klanten steeds beter te kunnen ondersteunen”, vertelt commercieel directeur Marijn van Asperen. “We investeren ook in de automatisatie én digitalisatie van onze processen. Zo ontwikkelden we de webshop www.onlinelaserworks.be voor lasersnijden. Na het opladen van de tekeningen van de klant werkt de software onmiddellijk een gedetailleerde offerte uit, met daarin de kostprijs voor het ontwerp. Zo kunnen klanten 24 uur per dag en 7/7 lasergesneden platen en kantdelen bestellen.”

Het projectteam combineert technische kennis met ervaring in projectmanagement om projecten te analyseren, verbeteren en beheren.

Toegevoegde waarde

De combinatie van handelaar, bewerker en supply chain partner is vrij uniek. Dankzij de toegevoegde waarde maakt thyssenkrupp Materials Belgium het onderscheid in België, maar ook in andere landen binnen en buiten Europa. “Dankzij een team van specialisten kunnen we de klanten volledig ontzorgen. Dit commercieel team combineert technische kennis met ervaring in projectmanagement om projecten te analyseren, verbeteren en beheren. We geven technische ondersteuning op het gebied van materiaalkeuze of ontwerp, calculatie, voorraadbeheer, verzorgen van allerhande documenten, zelfs het uitzoeken van specifieke verpakking, de markering én de logistiek verwerking”, licht van Asperen toe. 

“We bieden nog heel wat andere diensten. Zo stellen we alternatieve aanbiedingen door economische aspecten voor en maken gebruik van ons nationaal en internationaal inkoopnetwerk van leveranciers om steeds de beste oplossing uit te werken. De productie gebeurt in België, in Europa, zelfs wereldwijd, en wordt optimaal aangepast aan de verwachte kosten, termijnen en dienstverlening. De internationale aanwezigheid van thyssenkrupp met eigen medewerkers en uitrusting vormt hierbij een belangrijke meerwaarde. We staan in voor just-in-time leveringen van producten uit voorraad of productie via de weg, over spoor en water en via luchttransport, en zorgen daarbij voor alle benodigde documenten, zoals certificaten, inklaringsdocumenten… Zo kan de klant zich volledig op zijn kernactiviteiten focussen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.