NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Van pure toeleverancier naar betrouwbare vaste partner met toegevoegde waarde
Stevens Punching wil doorgaan op zijn elan en verder investeren in meer capaciteit en autonomie.

Van pure toeleverancier naar betrouwbare vaste partner met toegevoegde waarde

Wie als bedrijf wil blijven groeien, moet zichzelf ook durven heruitvinden: andere sectoren aanboren, investeren in nieuwe machines en automatiseringsoplossingen, de stap naar digitalisering zetten… Stevens Punching uit Ieper is al decennia lang een gewaardeerde toeleverancier van industrieel plaatwerk op maat van de klant. Dit familiebedrijf, waar zoon Nicolas Stevens voortaan vader Peter bijstaat in de dagelijkse leiding, wil echter evolueren naar een betrouwbare vaste partner.

Stevens Punching is een vooraanstaande toeleverancier in industrieel plaatwerk op maat van de klant. Daarvoor kan het rekenen op een enthousiast team van meer dan dertig medewerkers en een state-of-the-art machinepark: CNC-gestuurde fiberlasersnijmachines, ponsmachines en plooibanken, lasposten, maar ook een poederlakinstallatie en een assemblage-afdeling.

Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun opdrachten in orde en op tijd klaar zullen zijn.

Klanten ondersteunen

Vader en zoon Stevens zijn harde werkers, die niet op hun lauweren rusten. Daarom dachten ze ook na over de toekomststrategie. 

“We kennen een gestage groei en die evolutie willen we doorzetten, bijvoorbeeld door verder te diversifiëren in de sectoren die we bedienen. We willen omschakelen van een toeleveringsbedrijf naar een partner met toegevoegde waarde, en onze klanten dankzij onze kennis en ervaring ondersteunen om hun productieproces te verbeteren,” zegt Peter Stevens. “Daarvoor moeten we over voldoende capaciteit beschikken. De eerste stappen werden al gezet met doordachte investeringen in nieuwe machines en automatiseringsoplossingen, bijvoorbeeld bij het lasersnijden. Nu kochten we een 12 kW fiberlasersnijmachine, die in een volgende fase gekoppeld zal worden aan een automatisch sorteercentrum dat alle gesneden stukken al op de juiste pallet zal leggen. Ook de lasrobot en -cobot, die we respectievelijk in 2021 en 2022 installeerden, hebben voor veel groei gezorgd.”

Digitaliseren

Nicolas Stevens pikt in: “We moeten ook onze organisatie afstemmen op die groei. Daarom werken we aan een in-house ontwikkeld digitaal platform, waar alle data uit de verschillende afdelingen overzichtelijk weergegeven worden, aangevuld met een extra productieplanner. Door in kaart te brengen hoeveel uur aan laser-, pons- en laswerk er in stukken kruipt, moeten we ook in de toekomst scherpe prijzen en betrouwbare levertermijnen kunnen aanhouden. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun opdrachten in orde en op tijd klaar zullen zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.