NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
VANSICHEN ZET GROEI VERDER MET NIEUW BEDRIJFSGEBOUW
Vlnr: Pieter, Vera, Thomas en Maxime,

VANSICHEN ZET GROEI VERDER MET NIEUW BEDRIJFSGEBOUW

Vansichen Linear Technology, gespecialiseerd in lineaire bewegingen, verhuist. Ze ruilen hun pand op de ring van Hasselt in voor een voormalige wafelfabriek op de Bedrijfsstraat te Kiewit. Het bedrijf wil graag hun kantoor en magazijn, die momenteel enkele kilometers van elkaar verwijderd zijn, onder één dak brengen. Vansichen plant er in het najaar van 2023 in te trekken.

STERKE GROEI

Sinds 2008 is Vansichen een gevestigde waarde op de grote ring rond Hasselt. Vansichen is gespecialiseerd in de niche lineair techniek. Meer specifi ek verkopen ze componenten voor lineaire techniek van verschillende merken, alsook zelfontworpen systemen. Mettertijd breidde Vansichen zijn gamma uit met gantry’s en robottracks.

Tot 2018 werden de activiteiten van het magazijn uitbesteed aan derden. De afgelopen vier jaar werd vervolgens een magazijn gehuurd en werd alles in eigen beheer gedaan.

Vansichen wilde de doorgemaakte groei graag verderzetten en ging op zoek naar een nieuw pand dat daarbij zou helpen en waar alle activiteiten (kantoor en magazijn) konden samenkomen. Rekening houdend met het personeel, bakende Vansichen de zoekregio af tot Hasselt. Hun oog viel uiteindelijk op een voormalige wafelfabriek.

BEDRIJFSSTRAAT 28

Het pand ligt op de Bedrijfsstraat, op het bedrijvenpark in Kiewit. Daarnaast ligt het op een steenworp van de Corda Campus, een hotspot voor (startende) bedrijven. Het terrein is 48 are met een productiehal uit de jaren 90 en een woonst en bureelruimtes uit de jaren 60. De meest recente hal werd gerenoveerd en ge.soleerd waardoor de verhuis van het magazijn in de zomer van 2021 al plaatsvond.

Na de afbraakwerken van de oudere delen, begon Vansichen midden oktober ’22 aan de nieuwe bijkomende hal en kantoren. De nieuwe kantoren zullen zo een 1200 m. groot zijn. Daarmee kunnen ze een 40 werknemers tewerkstellen. Vandaag werken er 25 werknemers bij Vansichen. De bijkomende hal vergroot de oppervlakte van het magazijn naar 1300 m..

TOEKOMST OMARMEN

Het is zeker niet vanzelfsprekend zulke investeringen te verwezenlijken in de huidige omstandigheden. De stijgende materiaalprijzen in de bouw, de gas- energieprijzen swingen de pan uit, hoge inflatie, dalende koopkracht … Deze investering benadrukt de goede gezondheid en groeiambities van Vansichen. Met deze investering is Vansichen gewapend om de groei – die ze de komende jaren nog steeds verwachten – te omarmen en verder te zetten. Met het totale project is een investering van ongeveer 4 miljoen euro gemoeid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details