NLFR

Platform voor de metaalverwerkende industrie
Veel tijdbesparing zonder in te boeten aan kwaliteit of nauwkeurigheid
Het VERO-S snelwisselpalletsysteem reduceert insteltijden tot 90% en garandeert daarmee een optimaal gebruik van de bewerkingscapaciteit.

Veel tijdbesparing zonder in te boeten aan kwaliteit of nauwkeurigheid

“AC Metalec is in 2001 als familiebedrijf opgericht door mijn vader en nonkel. Mijn broer werkt hier inmiddels al elf jaar en zelf begon ik hier vorig jaar, na afstuderen in de richting ontwerp en productietechnologie.” Aan het woord is Killian Delaet, werkzaam in het bedrijf uit Willebroek. “We produceren geen eigen producten, maar bewerken als specialist in draai- en freeswerk alles wat binnen onze mogelijkheden valt. Wij beschikken daarvoor over een uitgebreid machinepark, met moderne en geautomatiseerde CNC-machines waarmee we zowat alle ferro en non-ferro materialen kunnen verwerken. Dit doen we voor stukwerk, kleine en middelgrote series.” 

Killian Delaet: “We willen geleidelijk aan ons machinepark verder automatiseren. De VERO-S van SCHUNK zorgt voor veel snellere omsteltijden.”

Automatisering

Delaet heeft de afgelopen tijd zijn focus gelegd op het zoeken naar verbetermogelijkheden wat betreft automatisering. “Aangezien het omstellen van machines voor een volgende serie behoorlijk wat tijd in beslag neemt, zocht ik naar oplossingen die ons op dit gebied veel tijd kunnen besparen. Via het internet maakte ik voor het eerst kennis met het snelwissel­palletsysteem VERO-S. Ik was overtuigd van de te behalen tijdswinst bij het wisselen van gereedschap en zocht contact op met leverancier SCHUNK in Erembodegem. Niet veel later kon ik een testdemo bekijken wat mijn vermoeden bevestigde. Dit systeem zou ons veel tijd besparen. Inmiddels hebben we het systeem geplaatst op onze nieuwe vijfassige machine. We merken nu al de diverse voordelen: niet alleen de verwachte tijdswinst, maar ook het gebruiksgemak en de nauwkeurigheid die altijd binnen de 5 µm blijft, zijn enorme voordelen.”

Jarenlange samenwerking

Ook metaalbedrijf Van Casteren uit Baal merkt dat er veel voordeel is te behalen met de VERO-S. Zaakvoerder Peter van Casteren legt uit. “Wij zijn als toeleverancier in de metaalbewerking gevestigd in Baal en maken op vraag van onze klanten de producten die ze wensen. Voor ons was het niet zo’n verrassing dat de VERO-S ons tevreden zou stellen. We werken al sinds de tweede helft van de jaren 90 samen met SCHUNK. Dit begon met de vervanging van een Taiwanese klauwplaat waar we wat problemen mee hadden door een snelwisselklauwplaat van SCHUNK. Sindsdien zijn de spanproblemen die we hadden eigenlijk volledig opgelost. Rond de eeuwwisseling schaften we hydraulische klemmen aan van hun makelij.” 

Peter van Casteren (r): “Wij werken samen met SCHUNK sinds de tweede helft van de jaren 90. De laatste toevoeging is het VERO-S nulpuntspansysteem om de machineklemmen snel te kunnen wisselen.”

Nieuwste toevoeging

De laatste toevoeging is het VERO-S nulpuntspansysteem om de machine­klemmen snel te kunnen wisselen. Van Casteren: “We hebben een vrij grote machine waarvan we de vierde-vijfde as niet continu nodig hebben. Om de omsteltijden kort te houden, hebben we gekozen om hier een VERO S-nulpuntspansysteem op te bouwen. Dit levert ons enorm veel tijdswinst op. In minder dan dertig minuten na het omstellen zijn we weer aan het produceren met de gewenste nauwkeurigheid. Die tijdbesparing zorgt voor een snelle terugverdientijd van het systeem.”

De VERO-S van SCHUNK zorgt voor een snelle terugverdientijd.

Nauwkeurig en modulair opgebouwd

VERO-S is een modulair snelwisselpalletsysteem voor zeer snel en extreem nauwkeurig terugzetten van werkstukken, klemapparaten of andere uitrusting op moderne bewerkingscentra met drie, vier of vijf assen. Het reduceert insteltijden tot 90% en garandeert daarmee een optimaal gebruik van de bewerkingscapaciteit. Het systeem klemt werkstukken, palletten, modules voor stationair gebruik en spantorens die een of meerdere klempennen gebruiken, met een gegarandeerde herhalingsnauwkeurigheid van < 0,005 mm. Modulehoogte-uitbreidingen zorgen voor extra flexibiliteit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details