NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Veilig opgespannen: palletwisselaar SPP van de Zimmer Group

Veilig opgespannen: palletwisselaar SPP van de Zimmer Group

De palletwisselaar van de serie SPP is de innovatieve aanvulling in het assortiment van de nulpuntspansystemen van de Zimmer Group. Dit biedt voor klanten nieuwe, efficiënte automatiseringsmogelijkheden bij verschillende toepassingen, daaronder het wisselen van spanplaten in gereedschapmachines en het hanteren van componenten in portalen of op robots met hoge herhalingsnauwkeurigheid. De hoge trek- en houdkracht maakt het tot een buitengewoon stijf systeem dat maximale koppels en een uiterst precieze verbinding tussen robot en spanplaat garandeert, wat een verbetering bij de handling van vooral zware pallets tot gevolg heeft. De palletwisselaar maakt door zijn constructieve opbouw het spannen zonder pneumatische druk mogelijk. De spankracht kan indien gewenst door een extra impuls aan de PLUS-verbinding worden verhoogd.

Slank design, maximale houdkracht, maximale prestaties

Het spansysteem bestaat uit de palletwisselaar, de palletkoppeling evenals de spanplaat met nulpuntspansysteem dat op de machinetafel wordt gemonteerd. De wisselaar is hierbij met vier draaibeveiligingen uitgerust en vormt de interface tussen robot en palletkoppeling. De palletwisselaar vergrendelt hierbij vormgesloten zoals het nulpuntspansysteem via speciaal aan de boutcontour aangepaste spansegmenten. Zo ontstaat een extreem stijf systeem.

De palletkoppeling dient dan weer voor de verbinding met de spanplaat. De draaibeveiligingen garanderen bij het verbinden met het product een precieze oriëntering en vangen de momenten op. Als alternatief voor de palletkoppeling kan ook slechts één spanbout en twee stiften voor de draaibeveiliging in de spanplaat worden ingebracht.

Het slanke design en de lage constructie bestaande uit opspanplaat en -pallet maken het gebruik mogelijk vanuit de directe omgeving van de machinetafel en zorgen voor een volledige benutting van de volledige machineruimte. Hoge spankrachten en het gebruik van gehard roestvrij staal garanderen de veilige hantering van zware pallets en geven het systeem een hoge stijfheid, die maximale koppels en een precieze verbinding tussen robot en spanplaat garandeert. Zo kunnen de hoogste krachten met maximale herhalingsnauwkeurigheid worden opgenomen.

Geïntegreerde reinigingsfunctie voor een veilige hantering

Veiligheid komt bij de palletwisselaar op de eerste plaats. Naast de vier draaibeveiligingen beschikt het systeem over een reinigingsfunctie. De uitblaas- resp. reinigingsfunctie van de wisselaar verhindert dat zich vuil of afzettingen in de boutopname, het contactvlak en de draaibeveiligingen verzamelt. Geïntegreerde sensoren kunnen bovendien een bewakingsfunctie met opvraging van zuigerstand en spanbout overnemen. Het opvragen van de zuigerstand en de controle van de klempositie kan zo bijkomend tot een veilig productieverloop bijdragen.

Al met al biedt de palletwisselaar van de serie SPP veelzijdige voordelen, daaronder de hoge intrek- en houdkracht, de slanke constructie, de veiligheidsfunctie met sensoren en de veilige bediening door de reinigingsfunctie en de veeropslag. Het is een innovatieve oplossing voor het wisselen van pallets in gereedschapmachines en de hantering van componenten in portalen of op robots met hoge herhalingsnauwkeurigheid. De palletwisselaar van de serie SPP kan hierdoor op doorslaggevende wijze tot het verhogen van de efficiëntie van de productie en de veiligheid in bedrijven bijdragen.

Veilig opspannen met de palletwisselaar SPP:

  • Maximale intrek- en houdkracht
  • Slanke constructie voor maximale benutting van de machineruimte
  • Opvragen van de spantoestand en de aanwezigheid van pallets
  • Veilige hantering door reinigingsfunctie en veeropslag

De Zimmer Group als KNOW-HOW FACTORY

De Zimmer Group begeleidt zijn klanten als betrouwbare en competente partner in tijden van de digitale transformatie op weg naar de technologische top. Als innovator, technologieleider en fabrikant van hard- en software biedt de KNOW-HOW FACTORY innovatieve en individuele oplossingen. De Zimmer Group groeit continu en staat voor passie, innovatie, knowhow en de visie om als toekomstige totaalleverancier de groei van zijn klanten te garanderen. Meer informatie vindt u op: zimmer-group.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details