NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Veilige bescherming tegen chemicaliën

Veilige bescherming tegen chemicaliën

Veiligheidskleding is een must om uw medewerkers veilig aan het werk te krijgen. De chemische beschermende kleding MEWA Dynamic Elements is het nieuwste lid van de MEWA Dynamic familie. De moderne werkjassen, -broeken en bretelbroeken zijn nu verkrijgbaar in antraciet, marineblauw of malachiet/antraciet.

pic_190521_mewa_dynamic-elements_1-kopieren

Kleding voor jobs in de chemische industrie, bij galvanische processen en voor de handel in chemische producten: MEWA Dynamic Elements.

 

Zijdelingse elastische inzetstukken in de bretelbroek zorgen voor mobiliteit en draagcomfort. De reflecterende elementen ondersteunen de sportieve pasvorm. De drukknopen en ritssluitingen zitten verborgen en garanderen de veiligheid die in de branche vereist wordt. De kledij met certificeringen EN 1149-3 en -5 (veiligheidskleding – elektrostatische eigenschappen) en EN 13034 type 6 (bescherming tegen vloeibare chemicaliën) beschermt de kleding van werknemers in de chemische industrie, bij galvanische processen en voor de handel in chemische producten. De antistatische eigenschappen voorkomen het ontstaan van vonken en doordat de kleding geïmpregneerd is, kunnen spatten van zuren en andere chemicaliën niet indringen tot op de huid.

pic_190521_mewa_dynamic-elements_4-kopieren

Beschermende functies behouden

MEWA Dynamic Elements is beschikbaar bij MEWA Textil-Management. Na gebruik worden de kledingstukken opgehaald, geleverd en vervangen in geval van schade. Speciale wasprocessen zorgen ervoor dat de beschermende functies behouden blijven. Een uiterst dunne, vloeistofafstotende fluorcarbonfilm beschermt tegen chemicaliën. Door mechanische invloeden kan die echter beschadigd zijn. Tijdens de laatste spoelbeurt wordt een speciale chemische stof toegevoegd, waarna de kleding gedroogd wordt aan temperaturen van 130 tot 140 °C. “Alleen een professional kan voor zo’n regelmatige impregnering zorgen die voldoet aan de veiligheidsnormen”, zegt Silvia Mertens, Product Manager bij MEWA en ingenieur voor kledingtechnologie. Eind 2019 wordt ook de ‘Plus’ uitvoering verwacht van de MEWA Dynamic Elements voor medewerkers in de kunststofproductie, de petrochemie en voor bestuurders van tankwagens. De ‘Plus’ uitvoering, gecertificeerd volgens de EN ISO 11612, beschermt nu ook tegen hitte en vlammen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.