Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Veilige bescherming tegen chemicaliën

pic_190521_mewa_dynamic-elements_3-kopieren

3 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Veiligheidskleding is een must om uw medewerkers veilig aan het werk te krijgen. De chemische beschermende kleding MEWA Dynamic Elements is het nieuwste lid van de MEWA Dynamic familie. De moderne werkjassen, -broeken en bretelbroeken zijn nu verkrijgbaar in antraciet, marineblauw of malachiet/antraciet.

pic_190521_mewa_dynamic-elements_1-kopieren

Kleding voor jobs in de chemische industrie, bij galvanische processen en voor de handel in chemische producten: MEWA Dynamic Elements.

 

Zijdelingse elastische inzetstukken in de bretelbroek zorgen voor mobiliteit en draagcomfort. De reflecterende elementen ondersteunen de sportieve pasvorm. De drukknopen en ritssluitingen zitten verborgen en garanderen de veiligheid die in de branche vereist wordt. De kledij met certificeringen EN 1149-3 en -5 (veiligheidskleding – elektrostatische eigenschappen) en EN 13034 type 6 (bescherming tegen vloeibare chemicaliën) beschermt de kleding van werknemers in de chemische industrie, bij galvanische processen en voor de handel in chemische producten. De antistatische eigenschappen voorkomen het ontstaan van vonken en doordat de kleding geïmpregneerd is, kunnen spatten van zuren en andere chemicaliën niet indringen tot op de huid.

pic_190521_mewa_dynamic-elements_4-kopieren

Beschermende functies behouden

MEWA Dynamic Elements is beschikbaar bij MEWA Textil-Management. Na gebruik worden de kledingstukken opgehaald, geleverd en vervangen in geval van schade. Speciale wasprocessen zorgen ervoor dat de beschermende functies behouden blijven. Een uiterst dunne, vloeistofafstotende fluorcarbonfilm beschermt tegen chemicaliën. Door mechanische invloeden kan die echter beschadigd zijn. Tijdens de laatste spoelbeurt wordt een speciale chemische stof toegevoegd, waarna de kleding gedroogd wordt aan temperaturen van 130 tot 140 °C. “Alleen een professional kan voor zo’n regelmatige impregnering zorgen die voldoet aan de veiligheidsnormen”, zegt Silvia Mertens, Product Manager bij MEWA en ingenieur voor kledingtechnologie. Eind 2019 wordt ook de ‘Plus’ uitvoering verwacht van de MEWA Dynamic Elements voor medewerkers in de kunststofproductie, de petrochemie en voor bestuurders van tankwagens. De ‘Plus’ uitvoering, gecertificeerd volgens de EN ISO 11612, beschermt nu ook tegen hitte en vlammen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details