Veiligheidskleding
01:21
31-10-2017

Veiligheidskleding in elke maat, zonder meerprijs

Opdat veiligheidskleding haar doel optimaal zou vervullen, moet ze comfortabel zitten. Niet iedere medewerker past echter in de gangbare confectiematen. Daarom biedt textieldienstverlener MEWA contractueel vastgelegde individuele aanpassingen aan, doorgaans zonder meerkosten.

Niet elke werknemer heeft modelmaten. De standaardconfectiematen zijn gericht op de gemiddelde lichaamsbouw, maar de praktijk is vaak anders. Soms spannen vesten aan de buik, soms zijn mouwen te kort en broekspijpen te lang. Bij veiligheidskleding kan dat gevaarlijke gevolgen hebben, want alleen wanneer de kleding perfect past, kan in alle veiligheid gewerkt worden. En alleen als de outfit comfortabel zit, wordt hij ook echt gedragen. Aan veiligheidskleding die in de kast blijft liggen, heeft niemand wat.

Vakkundig aanpassen
Wanneer veiligheidskleding niet helemaal past, moet ze individueel aangepast worden. Weliswaar enkel door PBM-experts die weten welke aanpassingen vanuit certificerings­instanties toegelaten zijn. Elke ingreep aan de stof, de naden en sluitingen kan de beschermende functie beïnvloeden. Ook mag enkel speciaal materiaal, zoals vlamvertragend garen, gebruikt worden. Enkel dan blijft de certificering van de kleding behouden. In geen geval mag de broek thuis ingekort worden. Ook aanpassingen aan de snit kunnen de beschermende functie in gevaar brengen.

Veiligheidskleding

Servicesysteem
Voor extra veiligheid is er het ‘volledig-zorgeloos-pakket’. De textieldienstverlener biedt veiligheidskleding voor aan hitte blootgesteld werk in de industrie, voor lassen en aanverwante procedé’s, net als chemicaliënbestendige veiligheidskleding en signalisatiekleding in een servicesysteem. Na individueel advies en bezoek van de werkplek worden medewerkers uitgerust met de geschikte kleding. De gedragen kleding wordt op afgesproken termijnen opgehaald, gewassen, gecontroleerd en indien nodig hersteld, en weer aangeleverd. MEWA garandeert dat de kleding bij levering aan de klant voldoet aan alle vereisten van de normen volgens dewelke ze gecertificeerd is. Alles voor de veiligheid van de medewerkers en om de klant te verlossen van alle zorgen.

Tekst en beeld: MEWA


Toonaangevend in textielbeheer
MEWA voorziet ondernemingen over heel Europa vanuit 44 vestigingen van beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olieopvang- en voetmatten, evenals wastafels voor onderdelenreiniging in full-service. Aanvullend kunnen ook artikels voor arbeidsveiligheid onder het merk World Wide Work by MEWA besteld worden. Ongeveer 5.200 medewerkers bedienen 180.900 klanten uit industrie, handel, ambachten en gastronomie. In 2016 realiseerde de MEWA Groep een omzet van 638 miljoen euro.

MEWA is toonaangevend in het segment textielmanagement. MEWA Servibel S.A. (Binche) rust  ondernemingen in België en Noord-Frankrijk uit met bedrijfstextiel. Met 200 medewerkers biedt de textieldienstverlener zijn 7400 klanten een tijdbesparend en duurzaam alternatief voor de aankoop van textiel. In de vestiging in Binche worden maandelijks circa 200.000 kledingstukken verwerkt.

Veiligheidskleding

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

Blechexpo/SchweisstecKasten Rittal