Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Automatisering

Verhuur van lasapparatuur in de lift | Welding Company

Hoewel bedrijven nog steeds fors investeren in de aankoop van lasapparatuur zit ook de verhuur in de lift. Steeds meer...

welding2_afbeelding-kopieren

14 augustus 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Hoewel bedrijven nog steeds fors investeren in de aankoop van lasapparatuur zit ook de verhuur in de lift. Steeds meer bedrijven geven er de voorkeur aan om bepaalde toestellen tijdelijk te huren. Welding Company, de toonaangevende specialist in lasapparatuur, speelt daar perfect op in. De firma met vestigingen in Schelle (B) en Lexmond (NL) verdeelt een ruim aanbod geavanceerde machines, toebehoren en verbruiksmaterialen. Naast de verkoop staat de verhuur centraal. Daarnaast staat de firma synoniem voor doorgedreven technische service, snelle assistentie, korte levertermijnen en een continue drang naar innovatie. Nieuwste aanwinst is het TIP TIG-lasproces.

Welding Company staat voor topkwaliteit voor alles wat met lassen te maken heeft. “We verzorgen elk lasproject van A tot Z en bieden atuur en toebehoren. We staan ook garant voor een doorgedreven technische ondersteuning aan onze klanten, een snelle assistentie bij eventuele problemen en korte levertermijnen”, zegt manager Patrik Huysmans. “Ons assortiment omvat de lasapparatuur van Miller, inductie opwarm- en uitgloeiapparatuur van 10, 35 en 80 KVA, de hoogtechnologische orbitaallasmachines van Orbitalum, de MIG-orbitaalmachine Firefly, lastractoren van Gullco, de lasmachines van Jasic én ook compressoren, stroomaggregaten en een volledig gamma manipulatiemachines en lasrookafzuiging.”

TIP TIG-lassen

Nieuw in het gamma is het innovatieve TIP TIG-lasproces, een uniek Hot Wire TIG-lasproces met een gepatenteerde draadaanvoertechnologie voor geautomatiseerd lassen, cladding, orbitaal lassen en aluminiumlassen. Deze technologie kan gebruikt worden voor de meest uiteenlopende legeringen, waaronder koolstofstaal, rvs, duplex en super duplex rvs, inconel, stelliet, titanium, aluminium, hastelloy, kopernikkel, nikkel-chroomlegeringen … “Dit systeem combineert lasnaden van de hoogste kwaliteit met de hoogste neersmeltsnelheid en een zeer lage warmte-inbreng, die de hoogste metallurgische resultaten op alle legeringen oplevert”, geeft de manager aan. “In tegenstelling tot bijna alle andere TIG-lasprocessen met hot wire kan ons systeem zowel handmatig als met onze gepatenteerde automatiseringssystemen gebruikt worden.

Verhuur wordt steeds belangrijker

Welding Company staat synoniem voor een totaalconcept dat laskwaliteit, verkorte productietijden en verlaagde kosten vooropzet. De firma positioneert zich immers niet alleen met een hoge kwaliteit van producten, maar ook met korte levertermijnen, een eigen doorgedreven service en een snelle assistentie als er dan toch iets fout loopt. “De verkoop van lasapparatuur blijft groeien, maar toch geven steeds meer klanten er de voorkeur aan om bepaalde toestellen op tijdelijke basis te huren. Ook zij kunnen rekenen op de topkwaliteit van onze producten en de ervaring van ons team van hooggeschoolde technici”, licht Huysmans toe. “Wie dringend een vervang- of huurtoestel nodig heeft, kan in de meeste gevallen nog dezelfde dag beleverd worden. Alle machines die verhuurd worden, ondergaan een reeks uitgebreide testen in de werkplaats. De lasapparaten, stroomaggregaten, compressoren en inductieve warmtebehandelingsmachines zijn dan ook onmiddellijk inzetbaar in het productieproces en garanderen de klant ook bedrijfszekerheid op elk moment.” Bovendien kunnen klanten bij Welding Company terecht voor de verdere inrichting van werven met verlichting, werfkasten, verlengkabels, stroomaggregaten en alle nodige gereedschappen.

Een gepaste oplossing voor elk project

Het team van Welding Company luistert eerst naar de klant en op basis van de toepassing en vereisten wordt een gepaste oplossing op maat voor elk project voorgesteld. De specialist is dan ook betrokken bij de meest uiteenlopende projecten: industriële toepassingen, maar ook in de olie- en de gassector en zelfs offshore. “Dankzij de combinatie van producten van topkwaliteit met de knowhow van ervaren en gedreven medewerkers kunnen we de kwaliteit van het lasproces van elke klant optimaliseren en de productiekosten verlagen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details