NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Verschillende A-merken onder hetzelfde dak
Dankzij het ruime werkgebied met de traploos zwenkbare hoofdspindel kunnen met de bewerkingscentra uit de TILTENTA-familie lange werkstukken tot 6000 kg bewerkt worden.

Verschillende A-merken onder hetzelfde dak

De vervanging van een verouderde machine of de uitbreiding van het machinepark betekenen een forse investering voor elk maakbedrijf. Het komt erop aan juiste keuzes te maken, en dan is de ondersteuning van een specialist niet te onderschatten. Bij Promas kan men terecht voor aankoop, installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en service van hoogwaardige verspanende CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines van toonaangevende fabrikanten: verticale en horizontale CNC-bewerkingscentra, CNC-draaibanken, CNC-bedfree­smachines, teach-in-, verticale en carrouseldraaibanken, portaal- en hogesnelheidsfreesmachines. Op Machineering zet de firma uit Maasbree de machines van HEDELIUS, CMZ en HARTFORD in de kijker, merken die zowel in Nederland als in België al langer hoge ogen gooien.

Dankzij een grote schuifdeur en de lage machinebedhoogte krijgen operatoren gemakkelijk toegang tot de draai-/zwenktafel van de ACURA-reeks.

HEDELIUS

Het Duitse familiebedrijf HEDELIUS ontwikkelt en produceert hoogwaardige drie-, vier- en vijfassige CNC-bewerkingscentra en zwenkkopmachines met stilstaand bed en bewegende kolom. Zo werd de ACURA-reeks – types 50, 65 en 85 – ontwikkeld om complexe werkstukken met hoge precisie, betrouwbaar en snel op vijf assen te kunnen bewerken. Door het compacte design kunnen deze machines in bijna alle productieomgevingen geïntegreerd worden. Dankzij een grote schuifdeur en de lage machinebedhoogte krijgen operatoren gemakkelijk toegang tot de draai-/zwenktafel. Deze systemen omvatten een gereedschapsmagazijn met maximaal 80 plaatsen (optioneel uit te breiden met 180 of 264 posities), dat vanaf de voorzijde beladen kan worden. 

“Het ruime werkgebied met de traploos zwenkbare hoofdspindel zorgt ervoor dat met de bewerkingscentra uit de TILTENTA-familie lange werkstukken tot 6000 kg bewerkt kunnen worden. Dankzij de geïntegreerde NC-indexeertafel en de werkruimteverdeling is het ook mogelijk om onderdelen tot 1800 kg in pendelbedrijf nauwkeurig 5-zijdig te bewerken”, vertelt Richard Hermans, directeur van Promas BV. “TILTENTA is leverbaar in vijf reeksen – 6, 7, 9, 10 en 11 – met telkens diverse varianten, die hoofdzakelijk van elkaar verschillen door het bereik van de X-as. Zo kunnen we de klanten steeds een oplossing bieden die perfect afgestemd is op hun behoeften. Deze bewerkingscentra kunnen bovendien ook gekoppeld worden aan de automatiseringsoplossingen van de fabrikant, waardoor langere onbemande productieruns mogelijk zijn.”

Een robuust en uiterst stabiel gietijzeren frame vormt de basis van elke CMZ-machine. Dat is essentieel om een zwaar vermogen te kunnen combineren met een hoge nauwkeurigheid.

CMZ

Het merk CMZ uit het Spaanse Zaldibar bij Bilbao staat al 75 jaar synoniem voor CNC-draaibanken die voldoen aan de hoogste eisen op het vlak van kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Door hun focus op enkel draaibanken weten ze als geen ander hoe de machines een meerwaarde moeten betekenen op de werkvloer bij de klant. 

“Het programma omvat slechts een handvol modellen – TTL, TA, TD en TTS – zodat ze deze een voor een tot in de kleinste details nauwkeurig kunnen afwerken. Een robuust en uiterst stabiel gietijzeren frame vormt de basis van elke CMZ-machine. Dat is essentieel om een zwaar vermogen te kunnen combineren met een hoge nauwkeurigheid”, licht Hermans toe. “De hoofdspil, maar optioneel ook de aangedreven gereedschappen kunnen een relatief hoog vermogen ontwikkelen en staan garant voor kortere cyclustijden. Motoren, spindels en geleidingen worden oliegekoeld, zodat temperatuureffecten minimaal blijven. Zo wordt ’s avonds nog steeds dezelfde nauwkeurigheid gegarandeerd als bij aanvang van de dag.”

De bewerkingscentra en portaalmachines van Hartford uit Taiwan onderscheiden zich vooral qua keuzemogelijkheden voor de gebruiker.

HARTFORD

Promas verdeelt ook al geruime tijd de bewerkingscentra en portaalmachines van Hartford uit Taiwan, die zich vooral onderscheiden qua keuzemogelijkheden voor de gebruiker. 

“Bij geen enkel ander merk krijgt men binnen hetzelfde werkbereik zoveel verschillende mogelijkheden op het vlak van sturing, spindel, overbrenging…. Het is dus heel eenvoudig om de machine in functie van de eigen toepassingen te kiezen, in plaats van de stukken aan de machine te moeten aanpassen”, sluit Richard Hermans af. “Dat geldt voor de bewerkingscentra, maar ook voor de portaalmachines. Deze aanpak slaat duidelijk aan op de Belgische markt, want we hebben al diverse mooie referenties in verschillende formaten.”    

PROMAS – Standnummer 165

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.