NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Verslag van het automatisering-event op 12 en 13 april Locatie 3M GmbH in Neuss

Verslag van het automatisering-event op 12 en 13 april Locatie 3M GmbH in Neuss

Ontvangst en intro

Op 12 april 2023 verzamelden zich 20 personen van 11 bedrijven in de centrale hal van 3M in Neuss. Onder hen plaatwerkers, polijsters, gieterijen, grotere constructiebouwers, robotintegrator SHL en TFT met een focus op de cobot. Het event is een initiatief van Metaaltechniek uit Amersfoort dat direct enthousiast werd omarmd door de participanten 3M, SHL en TFT. Wat deze bedrijven gemeen hebben is hun sterke focus op het gebied van geautomatiseerd schuren, slijpen en polijsten, van kleine series tot enorme oplages.

Aanleiding

De aanleiding van de dag was dat bij veel bedrijven in de metaalindustrie nog zeer beperkt kennis aanwezig is om uiteindelijk te komen tot een automatiseringsoplossing die echt werkt! Het is jammer om er door schade en schande achter te komen dat het automatiseren van een slijpproces iets heel anders is dan het automatiseren van een lasproces. Inmiddels staan de eerste robots ongebruikt in een hoekje stof te vangen vanwege onvoorziene complicaties bij de aanschaf.

De urgentie van automatiseren is bij alle deelnemers heel duidelijk: dé vraag waar bijna de hele maakindustrie voor gesteld wordt: “Waar haal ik de mensen vandaan die het slijpwerk willen doen. Het is niet zozeer de vraag óf we moeten automatiseren maar eerder hoe en met wie.

Na een warm welkom met koffie en allerlei lekkers in het R&D centrum van 3M, wachtte een dag vol automatisering. We gaan uit elkaar in drie groepen voor de workshops die worden gegeven door deze drie innovatieve bedrijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details