NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Verspanende machines op maat van elk metaal- en kunststofverwerkend bedrijf

Verspanende machines op maat van elk metaal- en kunststofverwerkend bedrijf

Vanuit de metaal- en kunststofverwerkende markt is er steeds meer behoefte aan machines die voor een specifieke taak zijn toegerust. Daarom levert Bendertechniek verspanende machines met een ruime keuze in verschillende besturingen en toebehoren. Ook op de toenemende vraag naar onbemande productiemachines speelt het bedrijf in met machines met geïntegreerde automatisering.

Bendertechniek bvba levert, onderhoudt en reviseert verspaningsmachines voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie. Zij zijn gevestigd in Hamont-Achel en werkzaam in geheel België. Vanuit het kantoor worden dagelijks servicevragen beantwoord en onderdelen georganiseerd. Ook beschikt men over een royale werkplaats, waarin grotere reparaties in eigen huis kunnen worden uitgevoerd. Veel onderdelen zijn uit voorraad leverbaar vanuit het onderdelenmagazijn. Door korte lijnen met de diverse fabrikanten zijn originele onderdelen over het algemeen binnen 24 uur bij de eindklant geleverd.

Belgische markt groeit

muratec-mt200-7-18-kopierenBendertechniek is al bijna vijftig jaar aanwezig op de Belgische markt. Dit werd in het verleden gedaan vanuit de Nederlandse vestiging. Vanwege de groei van de Belgische markt is in 2014 een nieuw bedrijf gestart in Hamont-Achel, Bendertechniek bvba. Hierdoor zijn de klanten sneller te bereiken en is ook de communicatie eenvoudiger geworden. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot een full-service bedrijf met bijna tien werknemers die door geheel België worden ingezet voor service of commerciële doeleinden.

Machines op maat

Het machineaanbod bestaat uit draai-, frees- en slijpmachines, die uit diverse landen worden geïmporteerd. Onder andere merken zoals Geminis, Hwacheon, Matsuura, Muratec, Rema Control, YCM en Zayer worden door Bendertechniek geleverd. Vanuit de markt is er steeds meer behoefte aan machines die voor een specifieke taak zijn toegerust. Daarom levert Bendertechniek niet alleen machines van zestien fabrikanten, maar biedt zij ook keuze in verschillende besturingen en/of toebehoren. Daarmee is het mogelijk om iedere klant een machine te bieden die aansluit bij zijn productiebehoeften. Om zoveel mogelijk productiestappen door de machine te laten doen, levert Bendertechniek ook zaken als gereedschapsbeheer, breukdetectiesystemen, maar ook intelligente crashbeveiligingen. Naast een gespecialiseerde machine, is ook automatisering steeds belangrijker.

Vraag naar automatisering stijgt

mat-mx-330.2-kopieren

Om aan de toenemende vraag naar onbemande productiemachines te voldoen, levert Bendertechniek ook machines met geïntegreerde automatisering.

 

In de huidige economie is er veel vraag naar onbemande productiemachines. Om aan deze behoefte te voldoen, levert Bendertechniek machines met geïntegreerde automatisering. Voorbeeld daarvan zijn bewerkingscentra, die zijn uitgerust met palletwisselsystemen. Maar ook multitasking machines die producten kunnen laden en ontladen. Deze trend zorgt voor een meer betrouwbare productie met meer continuïteit. Juist dat maakt het voor de productiebedrijven interessant om te investeren in automatisering. Naast systemen die machinefabrikanten leveren, heeft Bendertechniek ervaring met het koppelen van machines aan externe automatiseringssystemen.

Ongeplande stilstand vermijden

Een productiemachine, zoals een draai- en freesmachine, moet zo betrouwbaar mogelijk zijn. Het is immers de continuïteit van de machine die ervoor zorgt dat er geld wordt verdiend. Ongeplande stilstand is daarom een grote tegenvaller. Bendertechniek beschikt over een eigen servicedienst die een storing zo snel mogelijk verhelpt. Als het telefonisch niet lukt, komt één van de monteurs de machine repareren. Het bedrijf adviseert klanten bovendien hoe preventief onderhoud georganiseerd kan worden om ongeplande stilstand in de toekomst te voorkomen. Daarbij verzorgen zij ook jaarlijkse onderhoudsbeurten om de machines in topconditie te houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details