NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Versterkte focus op de Belgische markt
Accountmanager Patrick van Scherpenseel bewerkt producten voor een klant in het demo-centrum in Bergeijk, Nederland.

Versterkte focus op de Belgische markt

“We zijn ervan overtuigd dat we de meest innovatieve en snelste finishmachines hebben. We moeten dat alleen nog aan de rest van de wereld laten weten.” Een slagzin die duidelijk de ambitie van Q-Fin aantoont. Deze firma is uitgegroeid tot een specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van machines voor het ontbramen, afronden en finishen van metaalplaatdelen, en in installaties voor de afzuiging van slijpstof. In 2025 wil ze tot de top drie van Europese producenten in dit segment behoren, en daarvan maakt ze werk. Om de naamsbekendheid in de Belgische markt te vergroten, neemt Q-Fin deel aan Machineering.

De nieuwe SER1200 XL Multibrush machine heeft de mogelijkheid om middels vijf bewerkingsstations alle soorten nabewerkingen in één machine te doen.

Bij Q-Fin gingen ze tien jaar geleden aan de slag vanuit de gedachte dat de ideale ontbraammachine nog niet bestond. Zo werd de F200 als eerste eigen ontbraammachine ontwikkeld. De firma uit het Brabantse Bergeijk is intussen uitgegroeid tot een specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van machines voor het ontbramen, afronden en finishen van metaalplaatdelen, en in installaties voor de afzuiging van slijpstof. 

“We leggen onszelf op om elk jaar minstens twee nieuwe ontwikkelingen te lanceren. Niet innoveren om te innoveren, maar telkens weer als antwoord op een vraag uit de markt”, legt accountmanager Benelux Patrick van ­Scherpenseel uit. “Aan ambitie dus geen gebrek, en dat heeft ons geen windeieren gelegd. We tellen momenteel zo’n 35 medewerkers en onze omzet stijgt jaarlijks met dubbele cijfers. In 2025 willen we tot de top drie van Europese producenten van ontbraammachines behoren.”

Met de SmartLink functie is de ontbraammachine vanop afstand uit te lezen.

Groeien in België

Q-Fin levert vandaag machines in Europa, maar bijvoorbeeld ook in Australië en de Verenigde Staten. Toch spelen ze vooral aan de top in Nederland en is er buiten de landsgrenzen nog veel werk aan de winkel. 

“We zijn ervan overtuigd dat we de meest innovatieve en snelste finishmachines hebben. We moeten dat alleen nog aan de rest van de wereld laten weten, ook aan maakbedrijven in de Belgische markt. We merken dan wel een stijgende vraag in België, toch worden nog steeds merkelijk meer demo’s voor Nederlandse klanten gegeven. Om onze naamsbekendheid te vergroten, nemen we zelf initiatieven om klanten te tonen wat met onze systemen mogelijk is”, gaat de accountmanager verder. “Daarom nemen we onder meer deel aan Machineering. Op onze stand, recht tegenover onze partner LVD, zullen twee verkopers en twee mensen uit de praktijk de Belgische ondernemers ontvangen om hen onze totaaloplossingen voor het ontbramen, afronden en finishen voor te stellen. Op deze stand presenteren we een greep uit ons gamma, met de TopGrinder, de F200, de F1200 XL en een natwerkend afzuigsysteem. Op een tv-scherm tonen we verder een bedrijfspresentatie en stellen we een aantal nieuwe ontwikkelingen, zoals de SER1200 Multibrush, voor.”

Een voorbeeld van een product voor de bewerking – met bramen – en na de bewerking door de Q-Fin machine.

Breed aanbod

Het gamma van Q-Fin omvat vandaag heel wat verschillende half- en volautomatische ontbraammachines. Hardlopers zijn bijvoorbeeld de TopGrinder, F200 en F1200 machine, elk met hun eigen kenmerken. In 2020 bracht Q-Fin de DS600 en DS1200 uit, stand-alone machines die slakken van plasmagesneden stukken verwijderen vooraleer ze verder bewerkt worden.

“Andere innovaties zijn de Q2S1200, een omkeerunit voor het automatisch keren van plaatwerk, en de 5-stations SER1200 XL Multibrush. Deze alles-in-één machine kan onder meer een richtingloze finish, lijn finish en afronding met Radius 3 mm op een werkstuk zetten. We bouwen bovendien zelf natwerkende afzuigsystemen uit roestvast staal, die we met de finishmachines combineren, waardoor we een effectieve en veilige afzuiging van het slijpstof kunnen garanderen”, zegt Patrick van Scherpenseel. 

De vraag naar automatisering in en rondom de ontbraammachine ziet hij steeds verder toenemen. Dat is iets waarop Q-Fin ook inzet. “Onze machines werken steeds autonomer. De operator moet enkel het programma kiezen via een meertalige en intuïtieve HMI-touchscreen, of de machine stelt zichzelf in via een barcode scanner die de informatie uit het ERP-pakket kan lezen. Constante kwaliteit wordt op deze manier gegarandeerd en bedieningsfouten zijn uitgesloten.”    

Q-FIN – Standnummer 178

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details