02:13
23-05-2018

Vijf jaar bruggen slaan tussen lastheorie en -praktijk

Mijlpalen mogen gevierd worden. Toen Weldone in februari 2013, nu vijf jaar geleden, op de markt kwam, wilde het een oplossing bieden voor de toenemende vraag naar praktische lastechnische kennis en zo een gat in de markt vullen. Geen wetenschappelijke benadering vanuit de lastechniek maar één vanuit de praktijk, vanuit concrete industriële problemen. Dat is nog steeds de visie van oprichter Tim Buyle, samengebundeld in de baseline van het bedrijf: bridging the gap. Weldone slaat al vijf jaar een brug tussen theorie en praktijk. Een bloemlezing uit talrijke gerealiseerde projecten door medewerkers en klanten.

De afgelopen vijf jaar groeide Weldone uit tot een team van lasingenieurs met een bijzondere passie voor het vak. Elke medewerker heeft zelf op de werkvloer gestaan en wil een absolute meerwaarde leveren in industriële dienstverlening en bijdragen aan de technische integriteit van constructies in allerlei sector. Een van die fiere medewerkers is Lauren De Pooter, aan de slag als onafhankelijk lasingenieur en lascoördinator. Een vrouw die in lastechniek haar mannetje kan staan, dat bewijzen ook de vele diploma’s en certificaten. “Het boeiende aan deze job is dat je op verschillende plaatsen komt en kennismaakt met verschillende processen. Zo leer je ook altijd bij. Ik ben in een bijzonder hecht team terechtgekomen, waar iedereen naast de algemene vakkennis zijn expertise heeft op een specifiek domein. En waar iedereen in de bres springt voor elkaar en voor de klanten, op eender welk moment. Dat is onze sterkte”, geeft De Pooter mee. Met andere woorden, geen oproep die onbeantwoord blijft, ook niet in het weekend, ook niet op feestdagen. De uitgebreide klantenkring die Weldone de afgelopen jaren wist op te bouwen in België en de buurlanden weet deze service steevast te appreciëren.

Injectie van expertise
Een van de bedrijven waar De Pooter tot grote voldoening aan de slag was is Hydro Extrusions Benelux in Lichtervelde. Zij zijn wereldwijd actief in aluminium extrusie. Verantwoordelijke Gino Bouden moest vorig jaar op zoek naar een las-ingenieur voor het coördineren van een project rond aluminium onderdelen voor treinbouw. “Na zelf het web te hebben afgespeurd naar beschikbare kandidaten kwam ik bij Weldone uit die ons op heel korte termijn de ondersteuning konden aanbieden die we nodig hadden.  En tot grote tevredenheid. Lauren heeft een bijzonder goed inzicht in de normen en weet perfect wat technisch toelaatbaar is. Dat zorgt voor een welgekomen extra injectie van expertise in onze productie.” Ook voor Eric Vandenholt van leverancier van gasmengsels voor lassen Air Liquide was Weldone van goudwaarde. “We hebben een beroep gedaan op hun diensten om onze verkoopsmedewerkers te informeren over wat de norm EN1090 inhoudt om onze producten in de markt te zetten. Dit een zeer complexe materie maar door de professionele uitstraling van Tim, zijn perfecte beheersing van de materie en zijn openheid om informatie te delen is dat enorm goed gelukt. Door de training kunnen onze medewerkers nu bekwamer opereren in de markt. Technische kennis is een belangrijk manier om je te onderscheiden vandaag.”

Constructief in constructies
Tijdens die vijf jaar slaagde het enthousiaste team van Weldone erin tal van mooie projecten te realiseren. Een van de meest in het oog springende in eigen land was de realisatie van de Parkbrug in Antwerpen onder de vleugels van Emergo – Emotec. “Dat was in de begindagen van de EN1090-norm”, herinnert eigenaar Paul De Neef zich. Toen hadden wij nog geen vaste lasingenieur in dienst maar konden we dankzij de ondersteuning van Weldone wel aan alle vereisten voldoen. De samenwerking is ons trouwens prima bevallen. De sterkte van het bedrijf en zijn medewerkers ligt erin dat ze altijd positief denken en meebouwen aan nieuwe en betere oplossingen. En dat is ook het soort partner dat we nodig hebben, aangezien de staalconstructies die hier buiten gaan allerminst alledaags zijn. Intussen werken we wel met een eigen lasingenieur, maar we blijven een beroep doen op de expertise van Weldone wanneer we met problemen geconfronteerd worden. Zij vinden immers altijd een antwoord.”    

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld Weldone

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Bedrijfspresentatie , Lassen , Weldone

Metaalvak België partners