NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Volautomatische bandzaagmachine voor fabrikant aanhangwagens
De Tollenaere leverde en plaatste een MEBAe-cut 600A volautomatische bandzaagmachine.

Volautomatische bandzaagmachine voor fabrikant aanhangwagens

Kerenzo uit Wetteren produceert al meer dan dertig jaar alle mogelijke aanhangwagens, van het meest eenvoudige ‘bakje’ tot de grootst mogelijke ‘remorque’ op maat. Om zijn verdelers topkwaliteit te blijven aanbieden, verving zaakvoerder Eddy Stevens recent een verouderde zaagmachine door een nieuwe volautomatische bandzaagmachine type MEBAe-cut 600A. Verdeler De Tollenaere ­leverde en installeerde deze bandzaagautomaat, waardoor de aanhangwagenconstructeur weer jaren verder kan.

Tekst: Johan Debaere  Beeld: Kerenzo/De Tollenaere

Veel professionals vervoeren dagelijks hun machines, gereedschappen en grondstoffen naar een werf in een open of gesloten aanhangwagen. Ook particulieren gebruiken er wel eens eentje, bijvoorbeeld om bouwmaterialen te transporteren of afval naar het containerpark te brengen. Kerenzo is gespecialiseerd in de productie van alle mogelijke ongeremde en geremde aanhangwagens, die via een netwerk van verdelers in de markt gezet worden. “Ongeremde aanhangwagens hebben, zoals de naam al laat vermoeden, geen eigen remmen. Ze hebben een maximaal toegelaten laadvermogen van 750 kg, al moet men vooraf nagaan welk vermogen de wagen mag trekken”, licht zaakvoerder Stevens toe. “Geremde aanhangwagens hebben een veel groter laadvermogen en zijn uit veiligheids­overwegingen wel met een remsysteem uitgerust, dat overeenstemt met dat van het trekkende voertuig. In tegenstelling tot ongeremde versies moeten deze geremde modellen ingeschreven en elk jaar gekeurd worden.” 

Bij Kerenzo in Wetteren worden geremde en ongeremde aanhangwagens gepro­du­ceerd. Je kan er terecht voor alle mogelijke standaardmodellen en maat­oplossingen.

Volautomatische bandzaagmachine

Alle aanhangwagens van Kerenzo voldoen aan de Europese voorschriften en zijn leverbaar in een standaarduitvoering of als maatwerk met een speciale bovenbouw of een specifieke binnenafwerking. Voor de constructie beschikt Kerenzo onder meer over machines voor het zagen, boren en frezen van metalen profielen en platen. Een up-to-date machinepark is prioriteit voor een efficiënte en kwalitatieve productie van de eindproducten en daarom verving Stevens recent een verouderde zaag­machine door een nieuw zaagautomaat. Hij koos daarbij voor een volautomatische MEBA bandzaagmachine. “De MEBAe-cut 600A is een robuuste volautomatische bandzaag­automaat met een dubbele kolomconstructie, uiterst geschikt voor het haaks zagen van profielen en massieve elementen. Deze volledig elektrisch aangedreven bandzaagmachine is uitgerust met een zaagblad van 7.900 x 54 x 1,6 mm met een regelbare bandsnelheid tussen 15 en 150 m/min”, licht Marc De Tollenaere toe. “Ze wordt gebruikt voor het zagen van werkstukken tot 600 x 600 mm en ronde elementen met een diameter van maximaal 600 mm met een gewicht tot 500 kg. Horizontale spanklemmen aan beide kanten van de zaagband garanderen een betrouwbare materiaalklemming.”

De machine heeft een zaagblad van 7.900 x 54 x 1,6 mm met een snelheid tussen 15 en 150 m/min. en is geschikt voor werkstukken van 600 x 600 mm of ronde elementen met een diameter van 600 mm.

Technische ondersteuning van belang

Kerenzo heeft in het verleden al een aantal kleinere machines bij De Tollenaere aangekocht. Het huis en zijn producten zijn dan ook door en door gekend. “Er is toch nog een verschil tussen de aankoop van een kleine bewerkingsmachine en een volautomatische bandzaagmachine. Hoe groter de investering, hoe meer informatie en vooral zekerheid je vooraf wilt hebben. Je wil als vakman immers niet voor verrassingen komen te staan. Daarom was naast de bekende kwaliteit van de machines van MEBA vooral de vakkennis van vertegenwoordiger Gerrit De Vos van De Tollenaere voor mij doorslaggevend. Zijn technische ondersteuning bij de aankoop heeft ons overtuigd dat dit systeem de geschikte oplossing was voor onze toepassing”, stelt Stevens. “De levering en installatie van de machine verliepen vlot, maar na de inbedrijfstelling moest toch nog één en ander bijgesteld worden om het systeem optimaal op onze processen af te stemmen. Bij De Tollenaere hebben ze daarvoor de kennis in huis en blijven ze je ook technisch ondersteunen tot alles geoptimaliseerd is, ook al moeten ze daarvoor verschillende keren bijsturen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.