NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Volledige bewerking in één machine
De CHIRON 715-serie maakt korte doorlooptijden en een hoge mate van autonomie mogelijk dankzij de zeszijdige volledige bewerking.

Volledige bewerking in één machine

“Wie diverse werkstukken wil frezen en draaien in één opstelling, met een hoge snelheid, nauwkeurigheid én autonomie, is bij de 715-serie van Chiron aan het juiste adres”, zegt Frédéric Taillet, management associate bij Buhlmann. Het bedrijf vertegenwoordigt al sinds jaar en dag het merk Chiron.

“Snelheid, nauwkeurigheid en autonomie staan hoog in het vaandel bij Chiron, producent van bewerkingsmachines voor de metaalbewerkende industrie. Iedere seconde telt, zo luidt het motto. Ze produceren bewerkingsmachines met een bijzonder snelle gereedschapswisseltijd. Als je voor één werkstuk twintig gereedschappen nodig hebt, en je bespaart per gereedschapswissel één of twee seconden, dan boek je al gauw een tijdswinst van twintig of veertig seconden per product. Dat lijkt misschien weinig, maar elke seconde telt in de productie”, aldus Taillet. “Dit is slechts één voorbeeld, want Chiron doet er alles aan om tijd te besparen op elk gebied.”

Het beste van twee werelden

Tijdens de open dag in 2021 introduceerde Chiron voor het eerst wereldwijd de 715-serie. Het vormde daarmee een mooie aanvulling op het bestaande machinepark van het bedrijf. De 715-serie is ontwikkeld op basis van de bestaande Chiron MPS machine, het freesdraaicentrum FZ08S en het bewerkingscentrum MT 733 van Stama. Het combineert de beste eigenschappen en kenmerken van deze machines en brengt diverse mogelijkheden samen in één machineplatform: vijfassige complete bewerking, frees-draaibewerkingen in willekeurige volgorde aan zes zijden, werkstuk­afmetingen tot een diameter van 300 mm en een lengte van 1.000 mm. Inmiddels heeft de serie zich in de praktijk ruimschoots bewezen.

Toepassingsgebieden  

De voordelen ten opzichte van andere machines zijn een hogere precisie, kortere doorlooptijden, meer flexibiliteit, minimale omsteltijden voor kleine series, en lagere logistieke kosten. Door deze eigenschappen is de 715-serie geschikt voor veeleisende zeszijdige complete bewerkingsopdrachten in de medische techniek, lucht- en ruimtevaart, energie, auto­mobielindustrie, enzovoort.

De CHIRON 715-serie is uitgerust met een direct aangedreven koppelzwenkkop, geoptimaliseerd voor vijfassige simultaanbewerkingen.

Vlekkeloos continu bewerkingsproces

De serie is verkrijgbaar in twee versies, die op verschillende manieren kunnen worden aangepast en geconfigureerd:  de twee machinetypes zijn de MT 715 MILL TURN en MP 715 MULTI PROFILE. Ze bevatten beide verschillende configuratieniveaus voor frees- en draaibewerkingen om stangen of profielen automatisch te bewerken. De zwenkkop, draaispindel en tegenspil maken een continue multifunctionele bewerking aan alle zes zijden mogelijk. De machines zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en kwaliteit, bijvoorbeeld voor turbine­bladen, extrusies voor chassis of batterijopslag. 

Beste voorwaarden voor hoge mate van automatisering 

De machines bieden ruimte voor 128 gereedschappen en beschikken over een geïntegreerde werkstukhandling met werkstukopslag. Dit betekent dat de bewerkingscentra erg geschikt zijn voor de geautomatiseerde productie van werkstukken in kleine en middelgrote series. Hiermee kunnen bedrijven extra onbemande diensten draaien, wat leidt tot een hogere productiviteit en lagere kosten. Dit is een belangrijk pluspunt, in tijden waarin er een tekort is aan technici. Tot slot is het nieuwe machineplatform ook ingericht om digitale systemen uit het SmartLine-portfolio te ­integreren.  

De voordelen op een rij

– Multifunctionele bewerking in één machine
– Eén eenheid, bestaande uit een basismachine en werkstukautomatisering
– Korte doorlooptijden en grote autonomie door zeszijdige complete bewerking
– Volledige draaifunctie dankzij roterende spindels en een klembare freesspindel met 20.000 tpm
– Draaikop met directe aandrijving, ­geoptimaliseerd voor vijfassige ­simultaanbewerking 
– Tegengestelde spil met hetzelfde ­vermogen als de hoofdspil voor ­bewerking aan de achterkant
– Automatisering met staven tot Ø 65 mm of klauwplaatdelen tot Ø 200 mm, maximaal werkstukgewicht 20 kg
– Opslagcapaciteit voor maximaal 128 gereedschappen
– Het laden en ontladen van het gereedschap tijdens de werking van de machine is mogelijk
– Klaar om SmartLine te integreren

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.