Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Voor een perfecte afwerking

Naamloos-1
Dankzij het ruime aanbod aan technieken en straalmiddelen in het portfolio kan ieder bij Straaltechniek zijn gading vinden.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Straaltechniek

16 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Oppervlaktekwaliteit is in veel industrieën een bepalende factor. Enerzijds om producten of machines de juiste functionaliteit mee te geven, anderzijds omdat de esthetische aanblik steeds belangrijker wordt. Dat maakt Straaltechniek tot een graag geziene partner van metaalbewerkers. Want met de straaloplossingen van het bedrijf uit Aartselaar krijgt u de oppervlaktekwaliteit optimaal. En om een feilloze werking te krijgen worden ook steeds meer stappen gezet in het automatiseren van het straalproces.

Straaltechniek is al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in oppervlaktetechniek, met eigen vestigingen in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen Slovenië en Slovakije. Het bedrijf voorziet klanten niet alleen van straalmiddelen, maar ook van straalapparatuur op maat van hun behoefte. Edwin Houweling, managing director Straaltechniek: “Een efficiënte straaloplossing is eigenlijk altijd een beetje maatwerk, al was het maar om de parameters helemaal perfect te krijgen. Samen met de klant kunnen we het proces vaak verfijnen, zodat de kosten dalen.” 

Dankzij het ruime aanbod aan technieken en straalmiddelen in het portfolio kan ieder bij Straaltechniek zijn gading vinden, van klein tot groot, van eenvoudig tot complex, van manueel tot volautomatisch. “We merken de laatste jaren wel een tendens naar meer geautomatiseerd werken om toch een constante kwaliteit te garanderen.”

De operator hoeft enkel nog het product aan te duiden. De instellingen die nodig zijn voor een perfect resultaat zijn al voorgeprogrammeerd.

Naar meer data verzamelen

Een mooie oplossing om daaraan tegemoet te komen, zonder voor een volledig geautomatiseerd systeem te moeten kiezen, is de straalkast met display. Houweling: “De operator hoeft dan eigenlijk enkel nog het product aan te duiden. De instellingen die nodig zijn voor een perfect resultaat (straalmiddel, -druk, -tijd, -snelheid …) zijn al voorgeprogrammeerd. Een manier om de kwaliteit te verhogen. Een tweede aanpak is een betere monitoring van het proces. Door proceswaarden te verzamelen kan je zien wat er werkelijk gebeurd is en traceren waar het niet helemaal gelopen is zoals het moet. Een ideale basis om het proces verder te optimaliseren, om de kosten en de downtime te verlagen. Dit zijn ontwikkelingen die in de luchtvaart al ingeburgerd zijn, maar die we nu ook zien doorsijpelen naar metaalbewerking.” 

Service gegarandeerd

Daarnaast gaat Straaltechniek prat op service, onderhoud en aftersales. “We houden een grote voorraad aan straalmiddelen en toebehoren op voorraad in onze magazijnen. Op die manier zijn klanten altijd binnen de kortste keren weer aan de slag.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details