Volkswagen
02:42
18-05-2018

Voor elke opdracht een oplossing

Volkswagen beschikt over een bijzonder ruim gamma lichte bedrijfsvoertuigen voor zowat elke denkbare opdracht. Zowel de kleine zelfstandige als de grote vloten vinden in het Volkswagen-bedrijfswagengamma hun gading. Bovendien kunnen de bijzonder talrijke basisversies moeiteloos aangepast worden aan specifieke taken.

Het gamma Volkswagen-bedrijfsvoertuigen is samengesteld uit de Caddy en Caddy Maxi, de Transporter, de Crafter en de Amarok en dekt daarmee alle toepassingen. Naast de pure bedrijfsvoertuigen zijn er tevens de versies voor personenvervoer (Multivan en Caravelle) en verschillende kampeerwagens (Caddy, California en de Crafter Concept).

De Caddy en Caddy Maxi dateren van 2015 en vormen de vierde generatie van deze compacte bestelwagen.

De Caddy wordt aangedreven door een 2-liter Euro 6-dieselmotor met vermogens van 55 tot 110 kW (75 tot 150 pk). De zuinigste versie is de Caddy Van BlueMotion, die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in de stad. Deze versie haalt een gemiddeld verbruik van minder dan 4,0 l/100 km. Alternatief zijn benzinemotoren leverbaar van 1,2-liter (62 kW/84 pk), de 1,0-liter driecilinder (75 kW/102 pk) en 1,4-liter (92 kW/125 pk).

Nuttig laadvolume: 3,2 tot 4,7 m³
Nuttig laadvermogen: 745 tot 1005 kg

Sinds 2015 zijn we aan de zesde generatie Transporter-voertuigen toe, het iconische bedrijfsvoertuig van Volkswagen waarvan er in 65 jaar tijd al meer dan 12 miljoen verkocht zijn.

Er zijn drie basiscategorieën beschikbaar: als bedrijfsvoertuig (bestelwagen, pick-up, dubbele cabine en combi), als ruim luxevoertuig voor professioneel en privaat personenvervoer (Multivan en Caravelle) en als vrijetijdsvoertuig (California). Dankzij de twee wielbasislengtes en drie dakhoogtes zijn er in combinatie met de talrijke motorversies ruim vijfhonderd varianten mogelijk.

Dat aanbod bestaat uit zes motoren, meer bepaald vier Euro 6-diesels (vermogens van 62 tot 150 kW/84 tot 204 pk) en twee benzinemotoren (vermogens van 110 tot 150 kW/150 tot 204 pk). De motoren worden gecombineerd met een manuele vijf- of zesversnellingsbak of de geautomatiseerde DSG-zevenversnellingsbak.

In de basisversie heeft de laadruimte een oppervlakte van 4,3 m²en een volume van 5,8 m³.

In combinatie met een middelhoog dak (+276 mm) neemt dat volume toe tot 6,7 m³. De bestelwagen is eveneens beschikbaar met een 400 mm langere wielbasis, wat een laadvlak van 5,0 m² oplevert, evenals een laadvolume van 6,7 m³ in de versie met normaal dak (7,8 m³ met middelhoog dak). De versie met hoog dak is enkel met lange wielbasis verkrijgbaar en heeft een laadvolume van 9,3 m³.

Naast de vele mogelijkheden voor de bestelwagen en de combi zijn er ook de Transporter-pick-up en Transporter-cassis-cabine. Beide varianten zijn verkrijgbaar met een enkele of dubbele cabine, afhankelijk van de wielbasis.

Nuttig laadvolume: 5,8 tot 9,3 m³
Nuttig laadvermogen: 422 tot 1348 kg

Volkswagen

De nieuwste Crafter is het jongste model in het Volkswagen-bedrijfswagengamma. De volledig nieuw ontwikkelde Crafter is beschikbaar in vier basismodellen, drie lengtes en drie hoogtes. Het laadvolume kan voor de gesloten uitvoeringen oplopen tot 18,4 m³. Dit gamma strekt zich uit tot uitvoeringen met een MTM van 5,5 ton. Voor de aandrijving zorgen de nieuwste Euro 6-uitvoeringen van de 2-liter TDi-dieselmotor (75 tot 130 kW/102 tot 177 pk), gecombineerd met een manuele zesversnellingsbak of een automaat met acht verhoudingen. Het aanbod veiligheidsvoorzieningen is nog uitgebreider, met onder meer de interessante Lane Assist, Side Assist, Rear Traffic Alert, Park Assist en Trailer Assist. Uniek is dat de Crafter eveneens kan worden geleverd met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving naar keuze.

Nuttig laadvolume: 9,9 tot 18,4 m³
Nuttig laadvermogen: 914 tot 1414 kg
Trekvermogen: 3500 kg

Volkswagen Commercial Vehicles zorgde voor een uitbreiding van het gamma met de Amarok, een premium pick-up in het B-segment. In de jongste versie kreeg de Amarok een V6-motor van de nieuwste generatie met een maximumkoppel van 550 Nm en een vermogen tot 165 kW (224 pk). De Amarok werd hiermee Pick-up of the Year!

Nuttig laadvermogen: 1000 kg
Trekgewicht: 3500 kg

Vierwielaandrijving is bij de Amarok natuurlijk een extra troef, maar Volkswagen biedt ze tevens aan op de Caddy, Transporter en Crafter. Daarnaast zijn verschillende modellen uit het gamma leverbaar met de ongeëvenaarde DSG-versnellingsbak van Volkswagen, een geautomatiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling.

Volkswagen

Veiligheid voorop
Alle Volkswagen-bedrijfswagens hebben een bijzonder complete veiligheidsuitrusting, vaak ongezien in hun segment.

Enkele voorbeelden (al dan niet in optie):
– Het omgevingswaarnemingssysteem Front Assist, inclusief noodremfunctie voor de stad.
– De anti-multicrash-remfunctie. Na een aanrijding houdt deze functie automatisch de remdruk aan om vervolgaanrijdingen te voorkomen.
– Light Assist
– Driver Alert
– Verwarmbare voorruit
– Adaptieve snelheidsregelaar ACC. In combinatie met de DSG-versnellingsbak kan de ACC de wagen ook tot volledige stilstand afremmen, bijvoorbeeld in files.
– Achteruitrijcamera
– Park-Assist-systeem
– …

Vrije tijd en specifieke aanpassingen
Op basis van de betrouwbare bedrijfsvoertuigen ontwikkelde Volkswagen tevens vrijetijdsversies, zoals de California-kampeerwagens op basis van de Transporter (Beach, Coast en Ocean) en de California XXL Concept op basis van de Crafter. De chassis-cabine-uitvoeringen van de Transporter en Crafter zijn overigens ook een uitstekende vertrekbasis voor de opbouw van een motorhome.

Via de Volkswagen-dealers zijn bovendien nog tal van gespecialiseerde versies beschikbaar. Volkswagen werkt hiervoor samen met een groot aantal erkende ombouwers en carrosseriebedrijven. Zo kan het allerhande specifieke voertuigen aanbieden, zoals volumewagens, afzetplatformen, koel- en bergingsvoertuigen, kippers, ziekenwagens, politievoertuigen en nog veel meer.

Tekst | Hendrik De Spiegelaere   Beeld | Volkswagen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

Opel Combo