NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Voor elke toepassing de juiste pomp
Kasteeldomein Vorselaar – Grootschalige pompensysteeminstallatie om voornamelijk vuil water weg te pompen.

Voor elke toepassing de juiste pomp

Pumptech is distributeur van een compleet gamma aan industriële pompen. De werknemers leveren pompen en complete installaties voor alle markten en toepassingen. Een kijkje in de keuken van het bedrijf uit Aarschot.

Een beluchter bij een sproei-installatie voor een attractiepark, een waterrecuperatiesysteem voor carwashes, een pompoplossing voor de productie van op maat gemaakt veevoeder, of een afvalwaterpompinstallatie op drijvend ponton. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele toepassingen waar de industriële pompen van pomptechnologiespecialist Pumptech terechtkomen. Het bedrijf werd in 2008 opgericht en is een snelgroeiende onderneming met ruime ervaring in pomptechnologie.

“We hebben ons 100% gespecialiseerd in pomptechnieken. Daardoor kunnen we voor elke behoefte de juiste technische oplossing uitwerken. Onze pompen zijn dan ook terug te vinden in diverse toepassingen, van gebouwen, wegen, parkings, landbouwbedrijven tot industriële omgevingen”, zegt Jan De Vleeschauwer van het Aarschotse bedrijf.

“Door het geweldige werk van onze techniekers en de voorbereiding van onze projectleider hebben we dit toffe project bij piscine du CERIA in Anderlecht in minder dan drie dagen kunnen afronden, waardoor het zwembad al na vier dagen  heropend kon worden. Het project bestond uit een volledige revisie van de vijf pompen met bijbehorende kleppen en leidingen. Het zwembad kan er weer voor een hele tijd tegenaan.”

Drukverhoging

Door de diversiteit aan toepassingen heeft Pumptech een compleet programma aan pompen in het assortiment. “Een pomp is een werktuig dat een fluïdum (vloeistof of gas) verplaatst door er energie aan af te geven in de vorm van een drukverhoging of snelheidsverhoging. Globaal kunnen we onze pompen opdelen in twee grote categorieën: volumetrische pompen en centrifugaalpompen”, legt De Vleeschauwer uit. “Een volumetrische of verdringerpomp verplaatst een constant volume van een ruimte met een lage druk naar een ruimte met een hoge druk. Enkele voorbeelden zijn lobbenpomp, membraanpomp, peristaltische pomp of slangenpomp, en tandwielpomp. Centrifugaalpompen is de verzamelnaam voor pompen die gebruikmaken van centrifugaalkrachten om vloeistoffen van a naar b te verpompen. In de meest eenvoudige vorm bestaat een centrifugaalpomp uit een waaier met schoepen die kan ronddraaien in een pomphuis. Wij hebben een compleet gamma aan volumetrische en centrifugaalpompen, dus voor iedere toepassing de juiste oplossing.”

Pompselectie

Vakkennis, totaalservice en proactief meedenken zijn drie aspecten waaraan het bedrijf veel waarde hecht. “We zoeken een oplossing die het beste past bij de case van de klant. De juiste pomp selecteren is namelijk cruciaal voor de levensduur en de efficiëntie van de pompoplossing. Welke toepassing en eigenschappen heeft de vloeistof? Welke viscositeit heeft de te verpompen vloeistof? Welk debiet is vereist? Welke drukomstandigheden zullen er zijn op de in- en uitlaat van de pomp? Dat zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Aangezien we met verschillende pompfabrikanten samenwerken, kunnen we het juiste pompsysteem vinden voor elke situatie.”

Plaatsing en installatie

Alle pompsystemen die de pompspecialist levert, worden ook geïnstalleerd. “In vele gevallen worden wij voor de installatie van het pompsysteem flexibel en kortstondig in een project ingeschakeld. Wij beschikken over een grote stock om snel op vragen in te spelen, terwijl onze vakmensen ervoor zorgen dat het volledige pompstation of het pompsysteem gebruiksklaar wordt opgeleverd.”

Twee wagens van Pumptech staan te schitteren voor het prachtige havenhuis in Antwerpen.

Onderhoud

Eenmaal de installatie in gebruik is genomen, is het nodig om regelmatig preventief onderhoud uit te voeren om de goede werking en lange levensduur te kunnen garanderen. “Bij ondermaats onderhoud is er sneller slijtage en neemt het energieverbruik toe. Daarom bieden we ook vrijblijvend onderhoudscontracten aan waarbij een specialist één of twee keer per jaar een technische inspectie uitvoert. Hij controleert of alle componenten van de pompinstallatie goed functioneren, hij vernieuwt de olie, brengt het luchtkussen op druk, zorgt opnieuw voor een kalibratie, controleert alle parameters, en vervangt preventief onderdelen waar nodig. Op deze manier worden klanten volledig ontzorgd en kunnen ze vertrouwen op een goed werkende pompinstallatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details