Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Verspaning

Voorbewerkingsgeometrie voor roestvaste stalen

Boehlerit_Detail_Rostfrei

Beeld | Horn/Sauermann

2 februari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nieuwe hoogwaardige Boehlerit-frezen

Als verkooppartner voor de Duitse markt presenteert Paul Horn GmbH de nieuwe hoogwaardige gereedschappen van de Oostenrijkse gereedschapsspecialist Boehlerit. Innovaties op het gebied van hardmetaal, de coating en de spanenstroom maken de ontwikkeling van een volledig nieuwe generatie gereedschap mogelijk voor het staaldraaiproces. De afstemming van deze parameters heeft geleid tot de nu leverbare staaldraaisoorten BCP10T, BCP15T, BCP20T en BCP25T. De nieuwe Boehlerit-staalsoorten bieden hoge performance en bewerkingszekerheid gedurende het gehele draaiproces. Een speciaal ontwikkelde spaanbreker met een gemodificeerde afschuining zorgt voor hoge trillingsonderdrukking van de machine en een proceszekere spaanstroom. De nieuw ontwikkelde AlTiN-PVD-coating is opgewassen tegen hoge temperatuur- en taaiheidseisen en biedt via de goudkleur een slijtageherkenning. De PVD-coating is met name geschikt bij kleine onderdelen, lage snijsnelheid en bij vaak binnengaan van het materiaal.

Met de nieuwste wisselsnijplaatgeometrie “MRM” breidt Boehlerit het ISO-draaiprogramma in het middelste tot zware voorbewerkingsgebied uit voor roestvaste materialen. Daardoor staan voor talrijke toepassingsgebieden voor roestvaste stalen, wisselsnijplaatgeometriën ter beschikking, die op de toepassing zijn aangepast. De nieuwe spaanbreker “MRM” is een uitbreiding van de bekende “BMRS”-geometrie, welke weliswaar een soortgelijk toevoerbereik heeft, maar echter door de diepere spaanhoek sterk verschilt voor wat betreft de microgeometrie. Daardoor wordt een vermindering van de snijkrachten gerealiseerd, waaruit zowel een verbetering van de proceszekerheid als ook een verhoging van de standtijd bij roestvaste stalen met hoge hardheid resulteert.

Samenwerking Boehlerit-Horn

Tussen Horn en Boehlerit bestaat een exclusieve verkoopsamenwerking. De gereedschapsfabrikant uit Tübingen verzorgt de verkoop in Duitsland van de hardmetalen precisiegereedschappen voor frees- en draaitoepassingen. Met deze verkoopsamenwerking voldoet Horn aan de wensen van de klanten, die een breed programma ter beschikking willen hebben. bij de uitrustingen uit één hand moest Horn voor het afdekken van een breed gereedschapsprogramma tot nu toe steeds met andere partners samenwerken, niet altijd tot eigen tevredenheid want compromissen sluiten is niet bepaald gewenst bij Horn. De gereedschapsfabrikant streeft altijd naar de beste oplossing voor de klant. En de hoogwaardige hardmetaalgereedschappen van Boehlerit behoren tot deze oplossingen.

Innovaties op het gebied van hardmetaal, de coating en de spanenstroom maken de ontwikkeling van een volledig nieuwe generatie gereedschap mogelijk voor het staaldraaiproces.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details