Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Vooruit, achteruit en in rondjes: igus zorgt voor plezier op achtbanen

Geconfectioneerd kabelrups-systeem van igus maakt de bootjes van een waterattractie snel! Zonneschijn, adrenaline, plezier in de attractie: steeds meer gezinnen...

pm5619-2

14 november 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Geconfectioneerd kabelrups-systeem van igus maakt de bootjes van een waterattractie snel! Zonneschijn, adrenaline, plezier in de attractie: steeds meer gezinnen worden aangetrokken door populaire pretparken, vooral in de zomermaanden. Waterattracties zijn zeer gewild, vooral wanneer de temperaturen stijgen, en dat geldt ook voor de ‘Power Splash’ van Mack Rides uit Waldkirch. Om ervoor te zorgen dat passagiers veilig in- en uit kunnen stappen, bouwden de ontwikkelaars van de waterattractie een zwenkpoort, die speciale eisen stelde aan de energietoevoer. igus bood de juiste oplossing met een roterende module.

Achteruit naar boven en vooruit naar beneden: zo voelt het op de Power Splash waterattractie van Mack Rides. Onder de naam ‘Pulsar’, kan het eerste model van de 2.000 pk sterke waterattractie worden gevonden in het Belgische pretpark Walibi. Met een snelheid van 100 km/h en een val van 45 meter, razen de bezoekers in het koele vocht, de verfrissing is inbegrepen. Om ervoor te zorgen dat passagiers veilig in- en uit kunnen stappen, bouwden de ontwikkelaars van de waterattractie een zwenkpoort, die speciale eisen stelde aan de energietoevoer, omdat deze in staat moest zijn om de kabels +/- 180 graden te kunnen bewegen. De design engineers namen contact op met het engineering team van igus, die een modulaire roterende energietoevoer ontwikkelden met een zijdelings gemonteerde kabelrups. Deze kan kabels gemakkelijk en betrouwbaar in de vereiste rotatie geleiden.

Kabelrupsen krijgen het onder de knie

De zwenkpoort wordt gebruikt als station-element tussen het stationsgebouw en het achtbaangebied tijdens het reguliere bedrijf. Hierdoor kunnen bezoekers comfortabel in- en uitstappen, terwijl aan de andere kant de volgende boot de rit begint. Het station zorgt voor een grotere doorvoer en de bezoekers kunnen sneller van de attractie genieten. Het roterende platform heeft een diameter van 12,4 meter en een totale hoogte van bijna 5 meter. Het gewicht, dat rust op de zwenkpoort met de twee boten is 59 ton. Een zware belasting voor de kabels en slangen. Voor het veilig geleiden van een scala aan lastkabels, signaalkabels en pneumatische slangen, vertrouwen de igus ingenieurs op een dubbele staande kabelrups in een geleide-apparaat. Dit zorgt ervoor dat de zwenkende beweging evenals de bewegingen van de schijf worden geïmplementeerd en dat de kabels veilig zonder beschadigingen worden geleid. Om tijd, geld en moeite te besparen, kozen de Power Splash ingenieurs voor een gebruiksklaar kabelrups-systeem dat het igus engineering-team direct onder de roterende schijf monteerde. Aansluitklare kabelrups-systemen zoals de roterende module zijn ontworpen, geconfectioneerd, geassembleerd en getest – dus de klant ontvangt een systeem uit één bron met systeemgarantie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details