NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Waar bedrijven kennis en ervaring gaan delen, komen mooie innovaties tot stand

Waar bedrijven kennis en ervaring gaan delen, komen mooie innovaties tot stand

Waar bedrijven kennis en ervaring gaan delen, komen mooie innovaties tot stand. Een prachtig voorbeeld hiervan is de TopEdge. Een semi-automatische freestafel van Q-Fin. Deze machine is uitgevoerd met een freeskop die ontwikkeld is door Beveltools.

Fokke Bronsema is directeur van Metaaltechniek en erg enthousiast over deze nieuwe ontwikkelingen.

Bronsema: De TopEdge is al enige jaren op de markt om eenvoudig een laskant aan te brengen op verschillende materialen zoals staal, aluminium of RVS. De afgelopen tijd heeft de machine een ware upgrade ondergaan, zeker de prestaties voor het verwerken van RVS zijn een stuk verbeterd!

De tafel is voorzien van 28mm gaten, een veelgebruikte afmeting op lastafels. Allerhande lasklemmen zijn in de handel om je werkstuk op te spannen. Optioneel is de TopEdge uit te rusten met magneten voor het makkelijk fixeren van (kleinere) stalen werkstukken. Of je kiest voor de vacuumuitvoering als je veel RVS bewerkt.

Als je veel laskanten moet slijpen of een radius aanbrengen, dan loont het om de aanschaf van de TopEdge te overwegen. Hét voordeel van werken met de TopEdge is toch wel de snelheid van werken, wat direct een kostenbesparing oplevert en de lichte belasting voor de operator. Een flinke radius of laskant slijpen met een haakse slijper is belastend werk. Het resultaat is ook nog eens afhankelijk van de vaardigheden van de slijper. De TopEdge levert snel een consistente kwaliteit, produceert minder geluid, nauwelijks stof en werkt rustig en veilig, vertelt Bronsema enthousiast.

Nieuw is de optie voor microsmering, wat vooral bij het verspanen van RVS een voordeel oplevert. Een oliepomp vernevelt een minimale hoeveelheid olie op het snijvlak van de frees. Smering zorgt voor een significant langere levensduur van de frees en geeft een rustiger slijpbeeld. Juiste afstelling van de pomp voorkomt dat de omgeving vet wordt.

De diepteinstelling is eenvoudig te regelen met het vernieuwde kliksysteem. Met de hardmetalen frezen van Beveltools kunnen we de meest voorkomende hoeken slijpen van 15° tot en met 60°. Voor afrondingen zijn er frezen beschikbaar voor een radius van 2-8 mm.

De TopEdge is een machine die je gewoon in werking moet zien. Daarom nodigt Bronsema iedereen graag uit voor een demo in Amersfoort. Als je je eigen producten meeneemt, gaan we direct samen testen zodat je zeker weet dat de machine voor jouw toepassing de perfecte oplossing is.

Mocht het lastig zijn om naar Amersfoort te komen, dan komen wij natuurlijk ook graag naar jou toe. Houd er wel rekening mee, dat je de machine niet meer mee terug wilt geven, besluit Bronsema lachend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details