NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Waarom het loont om te veranderen van ERP-systeem

Waarom het loont om te veranderen van ERP-systeem

Heeft u ook dat gevoel dat uw ERP-systeem niet helemaal meer strookt met uw manier van werken? Dan bent u niet alleen. Ongeveer 30% van de bedrijven in de productie- en handelssector werkt met een verouderd ERP-systeem of botst tegen de grenzen ervan aan. Zoals voor alle technologie, geldt ook voor ERP-software dat stilstaan achteruitgaan is. Maar met de business software van ProfitPlus hoeft u geen schrik te hebben om te veranderen. Het team van het Kortrijke softwarehuis doet er alles aan om u de weg te tonen naar grote concurrentiële voordelen.

De implementatie van een ERP-systeem weegt zwaar op een onderneming en zijn processen. Het kost immers tijd en geld en de meeste medewerkers houden liever vast aan de comfortzone die ze kennen. “Toch moet u als ondernemer die angst voor verandering overwinnen en kritisch naar alle processen in uw bedrijf durven kijken. Nieuwe ERP-systemen bieden immers veel meer mogelijkheden om een antwoord te bieden op de uitdagingen waarmee u worstelt. Ze evolueren ook sneller. De kloof met de concurrentie wordt dan alleen maar groter.”

Nooit meer verouderde software

Ook voor wie al ERP-software heeft draaien in zijn bedrijf, doet ProfitPlus er alles aan om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Een sterke troef is dat de software volledig in eigen huis ontwikkeld wordt, zodat er flexibel kan ingespeeld worden op uw noden vandaag maar ook morgen. “Zodat u nooit uw bedrijfsprocessen moet ophangen aan de kapstok van bestaande maar verouderde software”, verzekert Wouter. “Daarom begeleiden we bedrijven ook in dat hele overgangstraject. Want het is belangrijk om medewerkers mee te krijgen in het verhaal, hen duidelijk te maken wat de voordelen van de nieuwe manier van werken zullen zijn. Schets het hele plaatje en leg uit hoe belangrijk hun werk is in de hele keten.”

Tips & tricks

Maar hoe pak je zo een verandering van ERP-software nu precies aan? ProfitPlus reikt alvast enkele tips & tricks aan:

  • Betrek de juiste medewerkers en voorzie tijd
  • Schoon uw data op
  • Analyseer uw bedrijfsprocessen, formuleer wensen en doelstellingen rondom het ERP-systeem en de implementatie
  • Bewaak mijlpalen en budgetten
  • Communiceer alle successen en voortgang binnen de organisatie
  • Voorzie tijd om te testen, trainen en nog meer trainen

Ga voor meer info naar https://profitplus.be/erp/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details