Wanneer één plus één drie wordt …
02:31
18-10-2018

Wanneer één plus één drie wordt …

Een echt partnerschap draait om complementariteit en elkaar versterken. Het is de essentie van wat KMWE Toolmanagers en Paul Horn voor elkaar betekenen, elk vanuit zijn specialisme in gereedschappen maar met een gemeenschappelijk DNA dat draait om kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. Sinds beide bedrijven in de zomer van 2017 de samenwerking aangingen kunnen metaalbewerkers genieten van een nog breder aanbod aan topgereedschappen en een nog sterkere service vanuit de Belgische vestiging van KMWE in Opglabbeek.

Wanneer één plus één drie wordt …KMWE Toolmanagers en Paul Horn hebben elkaar gevonden als partners: Elk van onze productlijnen en onze afzonderlijke expertise in gereedschappen op maat van de klant zorgen voor een uitzonderlijke synergie die we ten dienste van de klant kunnen stellen. (van links naar rechts: Kees van Bers, Paul Haug, Corné Michiels en Jorg Michiels).

KMWE Toolmanagers bundelt meer dan zestig jaar ervaring in gereedschappen. Vandaag legt het bedrijf zich vanuit Eindhoven toe op drie activiteiten: een eigen productielijn en slijpservice en een breed aanbod van aanvullende gereedschappen en producten. CEO Corné Michiels: “We willen verspaners ondersteunen met een totaalpakket. Voor alles wat ze kunnen nodig hebben tussen spil en bed kunnen ze bij ons terecht. De laatste jaren maakten we naam door in te zetten op zogeheten specials, gereedschappen die niet binnen het standaardpakket vallen maar op maat van de klant gefabriceerd worden. Vooral dan in volhardmetaal. Als de klant dat wenst zelfs binnen de 24 uur. Onze klanten kunnen rekenen op onze kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. Dat zijn de waarden die we hoog in het vaandel dragen.”

Korte levertijden voorop
Sinds 2008 gebeurt dat ook vanuit België, met een vestiging in Opglabbeek. Sales manager Jorg Michiels. “De Belgische markt heeft voor ons hetzelfde potentieel als de Nederlandse. En wij voelen dat we ook hier van meerwaarde kunnen zijn voor metaalbewerkers met de manier waarop we ons al in Nederland onderscheiden. De opstart te midden de crisis was allerminst evident, maar door dan te investeren in mensen en middelen hebben we de basis gelegd voor de groei die we vandaag kennen. De eigenlijke productie is gecentraliseerd in Eindhoven, maar onze Belgische klanten genieten uiteraard van dezelfde korte levertijden en van dezelfde service.” Ter aanvulling van de eigen diensten, vertegenwoordigt KMWE zoals gezegd tevens enkele klinkende merken. “De klant een zo breed mogelijk gamma bieden, maakt hem het leven gemakkelijk. Maar dan moeten het voor ons echt producten zijn waarmee je voor de dag kan komen”, vervolgt Jorg Michiels.

Wanneer één plus één drie wordt … Wanneer één plus één drie wordt …De laatste jaren maakte KMWE Toolmanagers naam door in te zetten op zogeheten specials, gereedschappen die niet binnen het standaardpakket vallen maar op maat van de klant gefabriceerd worden.

Zelfde DNA
Net door dat DNA was de aantrekkingskracht tussen KMWE Toolmanagers en Paul Horn zo groot. Technisch commercieel manager voor Belgie Kees van Bers geeft tekst en uitleg over hoe de samenwerking tot stand kwam. “Paul Horn is als sinds 1969 ijzersterk in kleine steekgereedschappen en wisselplaatgereedschappen. Dat is altijd ons specialisme geweest en hierin zullen we blijven uitblinken. De voorbije decennia hebben we vanuit onze expertise in gereedschapsbouw ook hard gewerkt aan een uitbreiding van het aanbod. De R&D-afdeling in het Duitse hoofdkwartier in Tübingen levert elk jaar tien à vijftien gloednieuwe producten af die metaalbewerkers helpen om hun grenzen te verleggen. Precisie, korte levertijden en een snelle service zijn daarin sleutelwoorden. Daarnaast zetten we in op het vinden van kwalitatieve partners die mee ons portfolio op de markt helpen zetten en tegelijkertijd een complementair aanbod in huis hebben. Zo kwamen we in contact met KMWE om onze positie in België te versterken.”

Klanten technisch ondersteunen
KMWE Toolmanagers en Paul Horn spreken dus duidelijk dezelfde taal. Harald Haug, export manager voor Paul Horn GmbH: “Al uit de eerste contacten bleek het een uitstekende match. We zijn beiden familiebedrijven met gelijklopende waarden. Elk van onze productlijnen en onze afzonderlijke expertise in gereedschappen op maat van de klant zorgen voor een uitzonderlijke synergie die we ten dienste van de klant kunnen stellen. Je kan eigenlijk stellen dat één plus één drie geworden is. Metaalbewerkers kunnen door het ruimere aanbod immers nieuwe mogelijkheden ontdek-ken in functie van hun behoeftes. Daarom krijgen de mensen van KMWE ook voortdurend trainingen van ons over nieuwigheden. Want knowhow is vandaag de manier om je klanten tot meerwaarde te zijn. Je moet dezelfde taal spreken, weten hoe hun  problemen kunnen worden opgelost.  Zo kunnen onze applicatie-ingenieurs bijvoorbeeld bijkomende ondersteuning bieden in complexere projecten.”  

Tekst: Valérie Couplez  Beeld: KMWE en Paul Horn
Uitgelichte afbeelding: 
Metaalbewerkers kunnen door het ruimere aanbod immers nieuwe mogelijkheden ontdekken in functie van hun behoeftes. (Beeld: www.nicosauermann.com)

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

SafanDarleyStap binnen in de digitale werkelijkheid