Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Waterstraalsnijden ideaal voor accuraat koud versnijden van alle materialen

Waterjet cutting of waterstraalsnijden is één van de snelst groeiende  industriële productieprocessen. Vooral de veelzijdige toepassingsgebieden, het gebruiksgemak en de efficiëntie van waterstraalsnijsystemen overtuigen gebruikers om deze oplossingen te integreren in hun productieprocessen. De technologie van waterstraalsnijden maakt het mogelijk bijna elk materiaal te snijden. Daarom zijn waterstraalsnijsystemen te vinden in de gereedschaps- en matrijzenbouw, […]

konfigurator_v1-kopieren

17 april 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Waterjet cutting of waterstraalsnijden is één van de snelst groeiende  industriële productieprocessen. Vooral de veelzijdige toepassingsgebieden, het gebruiksgemak en de efficiëntie van waterstraalsnijsystemen overtuigen gebruikers om deze oplossingen te integreren in hun productieprocessen.

De technologie van waterstraalsnijden maakt het mogelijk bijna elk materiaal te snijden. Daarom zijn waterstraalsnijsystemen te vinden in de gereedschaps- en matrijzenbouw, de metaalconstructiesector, de auto-, vliegtuig- of ruimtevaartindustrie, maar ook in de steen- en tegelsector.

Hoe werkt waterstraalsnijden?

De Tollenaere

In de snijkop van de STM Waterjet wordt een zeer fijne straal gecreëerd met een extreem hoge snelheid van ongeveer 1.000 m/sec. (Beeld: Matthias Fritzenwallner)

 

Voor het snijproces wordt water met een druk van 3.500 tot 6.000 bar door een kleine spuitkop geperst. Dit resulteert in enorme snelheden van twee tot drie keer de snelheid van het geluid. Door de inslagenergie op het materiaal ontstaat een snede van ongeveer 1 mm. Zachte materialen kunnen gesneden worden met puur water, terwijl voor het snijden van hardere materialen abrasief  aan de waterstraal wordt toegevoegd. Het grote voordeel van waterstraalsnijden is dat het oppervlak van het werkstuk koud blijft, omdat er geen warmteontwikkeling is in het snijproces. Hierdoor blijven de materiaaleigenschappen behouden en krijg je geen vervorming. Het gesneden product heeft ook geen nabewerking meer nodig.

STM Waterjet: Geschikt voor quasi alle toepassingen

De Tollenaere

Het grote voordeel van waterstraalsnijden is dat er geen warmteontwikkeling is in het snijproces waardoor de materiaaleigenschappen ongewijzigd blijven en er geen nabewerking nodig is.

 

De Tollenaere is gespecialiseerd in het leveren van kwalitatieve machines voor metaal- en aluminiumbewerking. Met de STM waterstraalsnijmachine leveren zij efficiënte en flexibele oplossingen voor waterstraalsnijden. De STM Waterjet is flexibel inzetbaar voor een brede waaier toepassingen. Het systeem kan gebruikt worden voor het snijden van zachte composieten en plastics. Om harde en/of slijtvaste materialen, zoals staal of keramiek, te snijden wordt fijn zand als abrasief aan de waterstraal toegevoegd. Bovendien kan nagenoeg elke vorm, ook met scherpe hoeken, uitgesneden worden.

De Tollenaere: expertise én service

De Tollenaere

Bij De Tollenaere kunnen bedrijven kiezen uit een ruim gamma van kwalitatieve metaalbewerkingsmachines van vooral Europese fabrikanten. Die machines werden na grondige analyse zorgvuldig uitgekozen, zodat die altijd aan de maximale kwaliteitsvereisten voldoen. Na een diepgaande gesprek met de klant wordt een totaaloplossing voorgesteld die de productiviteit maximaliseert en de kosten reduceert. Daarnaast kan het bedrijf rekenen op een ervaren team technici die zorgen voor een uitmuntende klantenservice en uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details