NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
WELDA DEMODAGEN 2019:  ZOALS DEMODAGEN HOREN TE ZIJN

WELDA DEMODAGEN 2019: ZOALS DEMODAGEN HOREN TE ZIJN

Naar jaarlijkse traditie zette Welda haar deuren op donderdag 17 & vrijdag 18 oktober wijd open voor klanten, scholen en alle geïnteresseerden uit de las- en metaalindustrie. Tijdens deze dagen werden Welda en Welda Machinery, nog meer dan anders, omgetoverd tot een exclusief democenter met demonstraties van o.a. de nieuwste digitale lastoestellen, machines, plasmasnijders, las- en opspantafels en Augmented Reality lassen. Er waren tal van speciale promoties en acties voorzien. Ook dit jaar was de opkomst enorm, vooral tegen de late namiddag waren beide gebouwen volledig gevuld met enthousiaste bezoekers.

In de voormiddag was er telkens tijd voorzien om scholen en grotere groepen een rondleiding of opleiding te geven. Zo konden deze groepen de laatste nieuwtjes in alle rust ontdekken alvorens de grote menigte arriveerde. Vanaf 14u gingen de demodagen officieel van start voor het grote publiek. Aangezien echte machineliefhebbers en lasfanaten een volledige namiddag in het Welda belevingscentrum vertoeven, waren er gratis spitburgers en drank voorzien.

Tijdens de demodagen werden zowel de Welda showroom als de Welda Machinery showroom gebruikt om het arsenaal aan lasbenodigdheden, machines en tools te demonstreren. In de Welda showroom (lasbenodigdheden & tools) kon je professioneel gereedschap zoals boormachines, zaagmachines, schuurmachines en lastoestellen in werking zien en kopen aan speciale promoprijzen die in samenwerking met de leveranciers aangeboden werden.

Lasspecialisten Weco en Kemppi gaven voortdurend demonstraties met allerlei lastoestellen en je kon ook zelf de toestellen, lasbenodigdheden en gassen testen. Dit jaar lag er een duidelijke focus op digitale lastoestellen: de Weco Power Pulse 505d Full Digital en de Kemppi X8. Deze revolutionaire machines zijn voorzien van de meest geavanceerde programma’s. Er werd ook uitgebreid gedemonstreerd met de nieuwe EVO-TIG reeks van Weco en de nieuwe MasterTig reeks van Kemppi.

Bij het huismerk Leon kon je continu een demonstrateur aan het werk zien die aan het lassen en aan het snijden was. Dit jaar kwam Leon met 2 plasmasnijtoestellen op de markt die een super prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Dit jaar kon je een nieuw gamma van Siegmund leren kennen met hydraulische lastafels en nieuwe tools. Er werden constructies in elkaar gezet om de bezoekers te tonen hoe functioneel en tijdbesparend deze tafels zijn.

Ook Binzel was van de partij en toonde niet enkel hun uitgebreid gamma toortsen, maar ook hoe je een lasbewerking kan digitaliseren door middel van een robotarm. Bymat demonstreerde hoe je een lasnaad kan reinigen, RVS-oppervlakken kan polijsten en kan markeren of etsen op stroomgeleidende metalen. Bij Tag-Pipe konden bezoekers dan weer terecht om allerlei toestellen voor buis-, pijp-, en plaatbewerkingen in actie te zien. Ook BSK zat niet stil en gaf tot in de late uurtjes demo’s met hun stiftlastoestellen.

Soldamatic toonde één van de nieuwste ontwikkelingen in de laswereld: Augmented Reality lassen. Deze manier van lassen is zeer kostenbesparend en versnelt het leerproces van lassers in opleiding.

Bij Welda Machinery kon je méér dan 100 machines bewonderen. De verschillende leveranciers en technische adviseurs van Welda gaven tips & tricks, toonden hoe je je werkplaats kan optimaliseren en stonden steeds klaar om vragen te beantwoorden. Bezoekers konden plasmasnijmachines van Escco en Sommer aan het werk zien, band- en cirkelzaagmachines van Macc en Pegas, plooibanken en plaatscharen van Baykal, plooimachines van Jutec, kolomboormachines van Alzmetall en ponsmachines van Sahinler.

Sinds kort biedt Welda, in samenwerking met het VCL (Vervolmakingscentrum voor lassers), praktijkgerichte lasopleidingen op maat aan in het gloednieuw lasopleidingscentrum Welda Academy. Tijdens de demodagen werden er continu opleidingen gegeven aan mensen uit het bedrijfsleven en avondschool studenten. Wij vroegen alvast feedback aan één van de deelnemers.

“Ik heb de opleiding zeer goed ervaren. De instructeurs weten waarover ze spreken, leggen alles duidelijk uit en staan steeds klaar voor vragen. De infrastructuur is top, het materiaal is uitstekend en alles is netjes opgeruimd. Ik zou de opleiding aan andere ondernemers aanraden want ik kan de uitleg die ik gekregen heb zeker toepassen.” Zegt Mike V.H, één van de lassers die de opleiding volgde.

De demodagen eindigen normaal gezien telkens rond 22u, maar door de ruime opkomst en gezelligheid waren de bezoekers welkom om nog iets te drinken en het personeel van Welda beter te leren kennen. Welda zelf spreekt over een groot succes. De demodagen waren vruchtbaar voor zowel de méér dan 1500 bezoekers als het Welda-team. Dit is namelijk het ideale moment om naar de klanten te luisteren en in te spelen op hun behoeften en wensen. Daardoor blijven Welda en Welda Machinery groeien en zijn ze één van de grootste in hun marktsegment. Welda kijkt alvast uit naar de volgende editie, maar eerst focussen we ons nog op de Welding Week waar we ook zullen uitpakken met de nieuwste digitale lastoestellen, metaalbewerkingsmachines en lastafels.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.