NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Welke draaibank kiezen?

Welke draaibank kiezen?

WELKE DRAAIBANK IS VOOR JOU GESCHIKT?

Deze vier vragen bepalen welke draaibank je moet kopen:

GA JE METAAL OF HOUT BEWERKEN?

Als je op onze website bent terechtgekomen, zoek je waarschijnlijk een draaibank voor metaal. Maar er bestaan ook machines om hout te bewerken. Weet wel dat niet elke machines compatibel is met elk materiaal. Het is dus niet mogelijk om één machine voor zowel hout als metaal te gebruiken.

HOE GROOT ZIJN DE WERKSTUKKEN?

Metaaldraaibanken zijn geschikt om diverse onderdelen te maken, gaande van poten voor bijzettafeltjes tot hydraulische cilinders. Klein of groot, het zijn de afmetingen van de werkstukken die bepalen welke draaibank geschikt is. Draaibanken zijn namelijk verkrijgbaar in diverse maten, waarbij er een verschil is tussen:

  • De breedte van het bed
  • De afstand tussen de centers
  • De maximale draaidiameter

WELK VERMOGEN HEB JE NODIG?

De materialen die je wil bewerken bepalen ook het vermogen van de draaibank. Wanneer je dikke metalen buizen gaat draaien en de machine onvoldoende kracht heeft, kan dit voor problemen zorgen. De draaibank maakt dan te weinig toeren om de buizen goed te bewerken. Des te sterker de motor, des te stabieler en preciezer er gedraaid wordt. Door het juiste vermogen te kiezen, verzeker je een kwalitatief eindresultaat.

WELKE EXTRA’S WIL JE?

Naast de technische specificaties zijn sommige machines uitgerust met handige extra’s die het draaiwerk vergemakkelijken. Enkele voorbeelden:

  • Digitale uitlezing
  • Onafhankelijke 4-klauw
  • Meedraaiend center

BENIEUWD WELKE DRAAIBANK BIJ JOU PAST?

Onze productspecialisten luisteren graag naar jouw wensen om de beste draaibank te selecteren. Met meer dan 30 verschillende modellen in ons assortiment zijn we zeker dat we voor iedereen een passende oplossing hebben.

Kom naar onze showroom of contacteer ons vandaag nog via 09 377 29 49 voor meer informatie.

Begeleiding op maat? 

Kom naar onze showroom, 
bekijk het volledige aanbod en test zelf!

Of bel ons op +32 9 377 29 49

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.