NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Welke gereedschappen heb jij nodig om jouw project tot een goed einde te brengen?
De geometrie FB is leverbaar voor diverse van zijn steeksystemen voor de buiten- en binnenbewerking.

Welke gereedschappen heb jij nodig om jouw project tot een goed einde te brengen?

Zo kan je je assortiment optimaliseren en uitbreiden en blijven inspelen op de wensen en eisen van de gebruiker. Bij de Paul Horn, de fabrikant van precisiegereedschappen uit het Duitse Tübingen, werden recent opnieuw een aantal innovatieve oplossingen voorgesteld. We zetten de verdere ontwikkeling van het vormboorsysteem 117, de nieuwe geometrie FB voor het gladmaken van insteken en de uitbreiding van het assortiment groef- en afkortfrezen in de kijker.

Met de verdere ontwikkeling van het vorm­boorsysteem 117 biedt Horn nu ook de mogelijk­heid om in massief materiaal te boren. De geprofileerde gereed­schappen bieden economische voordelen bij de serie­productie en verlaging van de gereedschaps­kosten bij boringen met een groot diameter­bereik. Horn biedt op basis van het gereedschaps­systeem 117 de geprofileerde snijplaten naar wens van de klant voor gebruik bij draai- en freesmachines met een diameter vanaf 16 mm. De gepatenteerde precieze plaatsing van de snijplaten garandeert een hoge rond- en vlak­loop­precisie en wissel­nauwkeurigheid in het µm-bereik. De nauw­­keurig geslepen snij­vlakken zorgen voor een hoge precisie met een tolerantie tot 0,02 mm en een hoge oppervlakte­kwaliteit. Het gereedschaps­systeem is beschik­baar in de vormbreedtes 16, 20 en 26 mm. De gewenste speciale vorm wordt precies geslepen. De vorm­diepte is tmax = 9, 12 en 13,5 mm. De maximale vormbreedte is 26 mm. De coating wordt speciaal voor elke toepassing geselecteerd en is beschikbaar voor de materiaalgroepen P, M, K en N. De ronde schachthouders zijn standaard verkrijgbaar met de schachtdiameters 16, 20 en 25 mm en de uitvoeringsvormen A en E. Daarnaast biedt Horn speciale houders met meer ondersteuning van de snijplaten. Alle varianten zijn voorzien van een interne koelmiddeltoevoer.

Horn biedt op basis van het gereedschapssysteem 117 de geprofileerde snijplaten naar wens van de klant voor gebruik bij draai- en freesmachines.

Nieuwe geometrie voor het gladmaken van insteken

De nieuwe geometrie FB biedt een oplossing voor het gladmaken van insteken. Met de standaardisering van de speciale snede­geometrie reageert Horn op de wensen van gebruikers naar nog betere oppervlakte­kwaliteiten van de flanken en van de groef­bodem van insteken. Deze geometrie werd al enige tijd met succes toegepast bij het maken van insteken voor afdichtingen en asafdichtingen. Hoge oppervlakte­kwaliteiten zijn bij het gladmaken ook bij instabiele omstandig­heden probleem­loos mogelijk. Voor de fijne bewerking van buiten­insteken is de geometrie als standaard­gereedschap voor de systemen 224, 229, S34T, 315 en 64T verkrijg­baar, voor de binnen­bewerking voor de steek­systemen 105, 108, 111, 114 en 216. Overige snijplaattypen zijn snel leverbaar als speciaal gereedschap en via het Greenline-systeem.

De gereedschapslichamen van het freessysteem M310 zijn nu beschikbaar met interne koelmiddeltoevoer.

Uitbreiding van groef- en afkortfrezen

Tot slot biedt Horn de gereedschapslichamen van het freessysteem M310 nu met interne koelmiddel­toevoer aan. Daardoor wordt de standtijd van de gebruikte wissel­snijplaten verhoogd. Bovendien zorgt dit bij het groef­frezen ook voor een hogere precisie, omdat geen warmte uit de afschuifzone aan het onderdeel overgedragen wordt. Daarnaast voorkomt de spoelwerking van het koelsmeermiddel, gecombineerd met de geometrie van de snijvlakken, vastzittende spanen in diepe groeven. Horn biedt de groef- en afkortfrezen in twee varianten aan: als inschroeffrees met diameters van 50 tot 63 mm én als opsteekfrees met diameters van 63 tot 160 mm, telkens met snijbreedtes van 3 tot 5 mm. De hardmetalen wisselplaat met drie snijkanten van het type S310 zijn links en rechts aan het freeslichaam vastgeschroefd en maken daardoor een goede verdeling van de snijkrachten mogelijk. Naast andere geometrieën voor toepassing bij verschillende materialen breidt Horn de snijplaten ook uit met een geometrie voor het frezen van aluminiumlegeringen. Ook het assortiment van de freessystemen M101 en M383 wordt afgerond. Voor het gereedschap M101 zijn de wisselplaten van het type S101 met een snijbreedte van 2,5 mm uit voorraad leverbaar en speciaal voor het afkortfrezen zijn nieuwe wisselplaten met een 8° afschuining aan de voorkant verkrijgbaar. Voor het systeem 383 breidt Horn de lichaamsvarianten met de diameters 125 en 160 mm uit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.