NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Winst boeken met een robotbeladingssysteem
Peter Jansen, automation specialist bij Hoffmann, staat bij het Garant robotbeladingssysteem.

Winst boeken met een robotbeladingssysteem

“De industrie heeft met een aantal uitdagingen te maken: hogere productiekosten, een tekort aan technici, concurrentiedruk, en de standtijden kunnen vaak nog worden verbeterd. Drie jaar geleden introduceerde Hoffmann Group in Duitsland daarom het Garant robotbeladingssysteem op de markt. Nu bieden we het systeem ook aan in België en Nederland”, vertelt Peter Jansen, automation specialist bij Hoffmann Group. 

Het Garant robotbeladingssysteem biedt diverse voordelen, zegt Jansen. “Een eerste is de connectiviteit. We werken zonder interface en grijpen daarnaast ook niet in op de CNC-besturing, maar communiceren met een zestal externe signalen die we via sensoren van de machine afnemen. Daardoor kunnen we elke machine, ongeacht de leeftijd, uitrusten met onze beladingsrobot.”

Kenmerken

“Het beladingssysteem beschikt over een tafel die de gebruiker naar eigen wens kan configureren, afhankelijk van de producten die hij wil beladen. De rasterplaten zijn voorzien van passende uitsparingen, zodat producten netjes kunnen worden gepositioneerd. Door deze platen uit te wisselen kan ook het omschakelen naar een ander product erg snel gebeuren. Het systeem is uitgerust met een industriële robotarm, een snelwisselsysteem om grijpers snel te wisselen, en heeft een laadvermogen van maximaal 12 kilogram.”

Geen hekwerk nodig

“Het systeem is heel flexibel en kan zonder hekwerk worden gebruikt, aangezien gebruikgemaakt wordt van een vloerscanner. Zodra een operator in de buurt van de robot komt, zal deze pauzeren, terwijl hij zijn werkzaamheden hervat wanneer de operator het gescande gebied rond de robot weer verlaat.”

Snelle installatie

Nog een voordeel is dat de beladingsrobot snel in gebruik kan worden genomen. “Tijdens de eerste gesprekken met de klant nemen we alvast hun product dat ze willen automatiseren mee. Vervolgens richten we het systeem in zodat de installatie ter plekke erg vlot zal verlopen. Binnen drie tot vijf dagen is de installatie, inclusief training, gereed. Zo heeft de klant meteen een vliegende start en kan hij erg snel profiteren van de tijdswinst die hij met de machine kan behalen.”    

HOFFMANN GROUP Standnummer 200

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.