NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Zes generaties liefde voor metaal
Groepsfoto voor de productievestiging in Skopje (Noord-Macedonië).

Zes generaties liefde voor metaal

In de wereld van metaal- en plaatbewerking klinkt de naam van Slabinck als een klok. Al meer dan twee eeuwen koestert dit Brugse familiebedrijf zijn liefde voor metaal. In 2014 stapte de zesde generatie mee aan boord. Anthony Slabinck legt uit hoe hij samen met vader Luc en rechterhand Maïlys Dhondt het bedrijf verder op de kaart wil zetten, met aandacht voor automatisatie, voor het milieu en optimale werkomstandigheden voor het personeel.

Een werkstuk wordt ingescand met een 3D-scanner, waarna metingen kunnen worden uitgevoerd op het ingescande stuk.

Bewerkt metaal is niet meer weg te denken uit onze bedrijven. Denk maar aan montagesystemen en machineonderdelen. In elke sector – van landbouw tot industrie – is de vraag naar vakkundig bewerkt metaal groot. 

“Al vele decennia lang bieden we onze klanten een totaalpakket aan, van plaat tot afgewerkt product”, zegt Anthony Slabinck. Samen met zijn rechterhand Maïlys Dhondt leidt hij de business van het familiebedrijf mee in goede banen. “Slabinck biedt alles op vlak van metaalbewerking: lasersnijden, plooien, ponsen, verspanen, lakken, afwerken en monteren. Die service van a tot z realiseren we met onze state-of-the-artmachines en -tools. Hierdoor kunnen we superkorte levertermijnen garanderen. In onze hoofdvestiging in Brugge beschikken we trouwens over een eigen studiedienst, die de plannen van onze klanten professioneel op papier zet. Ook die service is een belangrijke troef van ons familiebedrijf.”

Investeren in kwaliteit en service

Om klanten de allerbeste service en producten te kunnen bieden, spaart Slabinck kosten noch moeite om de interne bedrijfsprocessen voortdurend te verbeteren. Anthony Slabinck legt uit hoe het team dit realiseert: “We investeren niet alleen continu in een modern machinepark, maar hanteren ook strenge kwaliteitsnormen én schaven voortdurend onze vakkennis bij. Zo kunnen we hoogkwalitatieve halffabricaten afleveren binnen minimale levertermijnen en tegen scherpe prijzen. We investeren volop in het intern opleiden van ons personeel. Nieuwe medewerkers kunnen een gepersonaliseerd opleidingstraject volgen, dat op maat kan bijgestuurd worden waar nodig. Hiervoor hebben we een eigen trainer in huis die specialist is in alle aangeboden bewerkingen.”

Internationaal zakendoen

Omdat Slabinck de voorbije decennia is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de toelevering van plaatmateriaal en producten voor metaal- en plaatbewerkingsbedrijven, kijkt Anthony Slabinck over de grenzen om het bedrijf te doen groeien. “In onze hoofdvestiging in Brugge, met een oppervlak van circa 12.000 m², produceren we kleine en middelgrote series plaat-, las- en lakwerk. Enkele jaren geleden trokken we naar Noord-Macedonië om onze productie uit te breiden. Aanvankelijk huurden we er een bedrijfspand, maar vandaag beschikken we in de hoofdstad Skopje over een eigen vestiging van 5.000 m². Daar produceren we regelmatig bestelde stukken en alle middelgrote en grote series van onder meer snij-, zaag-, rol- en plooiwerk. De productie van complexere series, en ook alle nabewerkingen, blijven voorbehouden voor onze Brugse vestiging, waar we een automatische poederlak­installatie kunnen inzetten.”

Deze ponslasermachine combineert het beste van laseren en ponsen, waardoor een hoge productiviteit en topkwaliteit verzekerd zijn.

Duurzaam ondernemen

Behalve voor een hoogtechnologische aanpak en maximale opleidingskansen voor het personeel staat bij Slabinck ook de aandacht voor het milieu hoog op de agenda. 

“Onder het motto ‘We do it right from the first time’ sporen we elke medewerker aan om zo duurzaam mogelijk zijn of haar werk uit te voeren. Via een lager energieverbruik en het beperken van afvalproductie kan iedereen een bijdrage leveren voor een schoner milieu. In augustus 2021 behaalden we het certificaat ISO 14001, dat ons hielp bij de omschakeling naar elektrische heftrucks en het voorzien van energiebesparende ledverlichting. Ook het opwekken van groene stroom is een topprioriteit: op het dak van onze Brugse vestiging liggen zonnepanelen met een totaalvermogen van 815 kW, en in Skopje installeren we momenteel voor 615 kW aan zonnepanelen. Het feit dat al deze maatregelen onze energiefactuur doen dalen, is uiteraard meer dan welkom.”

Zaakvoerder Anthony Slabinck met Maïlys Dhondt voor enkele grotere werkstukken – Slabinck bewerkt stukken tot vier meter.

Online offerteplatform

Het familiebedrijf heeft een uitgebreid bestand van trouwe klanten uit alle sectoren. Sinds enkele jaren kunnen zij via een webportal vlot offertes aanvragen en bestellingen plaatsen. 

“In het kader van digitalisering investeerden we in een gebruiksvriendelijk online offerteplatform”, geeft Anthony Slabinck aan. Dit biedt onze klanten de mogelijkheid om 24/7 prijzen op te vragen en orders te plaatsen. Bovendien kan hij of zij via dit platform ook technische ondersteuning vragen aan onze verkopers. Die hebben vaste klantenportefeuilles, waardoor ze als ‘single point of contact’ elke klant door en door kennen en gepersonaliseerd advies geven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.