NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Zo kort en zo weinig mogelijk wisselen voor maximale productiviteit
Met de SCHUNK RAPIDO snelwissel kunnen 3-klauwplaten binnen 60 seconden opnieuw worden omgebouwd. Een vergrendelingsmechanisme zorgt voor de hoogste mate van veiligheid.

Zo kort en zo weinig mogelijk wisselen voor maximale productiviteit

Metaalbewerkers kunnen nog winnen aan productiviteit door de wisseltijden zo kort mogelijk te houden. SCHUNK zet daarop in op verschillende domeinen. Met het RAPIDO snelwisselsysteem bijvoorbeeld, waarmee 3-kauwplaten binnen 60 seconden opnieuw worden omgebouwd. Maar ook met de universele EGU grijper, voor meer flexibiliteit. Een sterke en betrouwbare allrounder voor uiteenlopende handlingstaken.

Met de SCHUNK RAPIDO snelwissel kunnen 3-klauwplaten binnen 60 seconden opnieuw worden omgebouwd. Een vergrendelingsmechanisme zorgt voor de hoogste mate van veiligheid, vooral als de klauwplaat wordt gebruikt op een horizontale of hangende spil. Voor zo’n snelle klemwissel moeten de RAPIDO kleminzetstukken op de basis of tussenklemmen worden geplaatst en achteruit worden bewogen totdat ze op hun plaats klikken. Het wisselen kan handmatig worden gedaan of, in het geval van klauwplaten met geïntegreerde basisklemmen, volledig automatisch met een robot.  

Voor werkstukken met verschillende gewichten kan de grijpkracht tot 150% worden verhoogd zonder dat een andere grijper moet worden gebruikt.

Altijd veilig

Een vergrendelingsmechanisme zorgt altijd voor een veilige grip van de ingeklikte kleminserts, ook als ze niet zijn vastgeklemd. Het systeem kan worden gebruikt ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst. Dankzij de zeer nauwkeurige snelwisselinterface haalt de SCHUNK RAPIDO een goede herhalingsnauwkeurigheid van maximaal 0,02 mm.

Volledig ingebouwd of als retrofitset

SCHUNK RAPIDO is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De eerste is volledig geïntegreerd in de SCHUNK elektrische klauwplaat. In dit geval wordt de klauwplaat uitgerust met de RAPIDO basisklem voordat deze de fabriek verlaat. Bij de tweede versie kan de RAPIDO eenvoudig achteraf worden gemonteerd op reeds beschikbare klauwplaten, door een RAPIDO tussenklem op de bestaande basisklem te plaatsen en door het respectieve RAPIDO kleminsert te vervangen. Deze versie kan handmatig worden vervangen door middel van een pen. Als de tussenklem wordt verwijderd, kunnen verder spanklauwen met conventionele interfaces worden gebruikt.

Het wisselen kan handmatig worden gedaan of, in het geval van klauwplaten met geïntegreerde basisklemmen, volledig automatisch met een robot.

Slimme universele grijper met grijpkrachtversterker

Flexibele productieprocessen vanaf batchgrootte 1, zelfs in ruwe omgevingen: hier komt de nieuwe slimme universele grijper EGU van SCHUNK pas echt tot zijn recht. Hij kan vrij in een netwerk worden opgenomen en met weinig moeite worden geïntegreerd in zeer variabele productieprocessen. Het geïntegreerde grijpkrachtonderhoud en een StrongGrip modus voor meer grijpkracht maken hem een betrouwbare allrounder voor alle handlingstaken. Het uitgekiende afdichtingsconcept maakt hem bestand tegen vuil en perfect voor flexibele belading van werktuigmachines of bewerkingscentra. In bijzonder moeilijke omgevingen, zoals bij het laden van slijpmachines, kan de bescherming nog worden verhoogd met een stofdichte uitvoering.

Grotere procesbetrouwbaarheid 

De flexibele grijper kan een grote productvariatie aan. Dit is mogelijk dankzij de vrij programmeerbare totale slag tot 160 mm en de traploze grijpkrachtinstelling tot 3.000 N, afhankelijk van de grootte. Het grijpproces is altijd veilig dankzij het geïntegreerde grijpkrachtonderhoud en de detectie van werkstukverlies. Bij stroomuitval of een noodstop blijft ten minste 80% van de grijpkracht betrouwbaar behouden. De positie van de grijpervingers is te allen tijde bekend bij de absolute encoder aan de uitgangszijde, zodat het proces na het inschakelen kan worden voortgezet zonder dat nieuwe referentiepunten moeten worden ­ingegeven. 

Een bijzonder kenmerk van deze nieuwkomer is de StrongGrip modus. Voor werkstukken met verschillende gewichten kan de grijpkracht dus tot 150% worden verhoogd zonder dat een andere grijper moet worden gebruikt. 

Uiteenlopende interfaces 

Maar de slimme grijper maakt vooral indruk met zijn connectiviteit. SCHUNK biedt een grijper met alle gangbare communicatie-interfaces: PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, IO-Link en Modbus RTU. Software-integratie is uiterst eenvoudig met behulp van de meegeleverde PLC-functie modules en plug-ins voor toonaangevende robotfabrikanten, en kan snel worden geïmplementeerd zonder extra gateways of programmeerwerk. SCHUNK biedt de EGU met en zonder grijpkrachtbehoud in vier maten aan: 50, 60, 70 en 80. De maximale grijpkracht ligt tussen 450 N en 3.000 N, afhankelijk van de grootte. Geschikte grijpervingers kunnen individueel samengesteld worden met de nieuwe FGR vingerconfigurator, die SCHUNK gratis ter beschikking stelt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details