NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Zolenfabrikant groeit uit tot specialist in veredeling en bewerking rubber

Zolenfabrikant groeit uit tot specialist in veredeling en bewerking rubber

RUBIDOR is gespecialiseerd in het veredelen en bewerken van verschillende soorten vol- en celrubber en ISOROL, gerecycleerd rubber op rol. De firma combineert een gevarieerde voorraad basismaterialen in diverse kwaliteitsvarianten en diktes met een ongekende in-huis expertise en een up-to-date machinepark voor het stansen, snijden en zelfklevend maken van rubber. 

De firma is gespecialiseerd in het snijden, stansen en zelfs het zelfklevend maken van rubbers.

We hebben een afspraak met Henri Dejans voor een ‘virtuele rondleiding’ in het familiebedrijf aan de Kouterstraat in Wevelgem (Kortrijk). “Mijn grootvader startte deze firma met de productie van zolen, die onder meer gebruikt werden voor de schoenen van heel wat militairen in heel Europa. De naam SOLIDOR komt dan ook van ‘soulier d’or’, wat in het Nederlands ‘gouden schoen’ betekent. Toen mijn vader en oom de leiding overnamen, kozen ze er bewust voor om zich te specialiseren in specifieke niches”, vertelt de huidige zaakvoerder in de derde generatie. “De firma is vandaag opgedeeld in drie entiteiten. SOLIDOR produceert modulaire terrasdragers, volledig vervaardigd uit duurzame, onderhoudsvriendelijke en ecologisch verantwoorde materialen. Met deze solide dragers uit gerecycleerde kunststoffen wordt elk terras volledig waterpas geplaatst, ongeacht de hellingsgraad of het type ondergrond. RUBIDOR specialiseert zich in het maken van rubberproducten en het spuitgieten van kunststof. Dextr, tot slot, richt zich op het extruderen van soepele en rigide kunststofprofielen. Kwaliteit en een snelle levering staan daarbij steeds centraal. Alles wordt in eigen beheer uitgevoerd. We beschikken over een team van ervaren en enthousiaste medewerkers en een ­up-to-date machinepark, waardoor we flexibel kunnen inspelen op de wensen van onze klanten.”

RUBIDOR beschikt over een ruime voorraad aan materialen in verschillende kwaliteitsvarianten en diktes: volrubber, celrubber en ISOROL, een gerecycleerde rubber op rol.

Rubber in verschillende kwaliteits­gradaties en diktes veredelen en bewerken

Bij RUBIDOR start alles vanaf een grote voorraad aan rubberproducten in diverse kwaliteitsvarianten en diktes om zo steeds het optimale product voor elke toepassing te kunnen aanbieden. De volrubbers SBR, EPDM, CR neopreen, NBR, NR, Silicoon, Hypalon, Viton, PU en PVC zijn beschikbaar op rol en als plaat en met een dikte tussen 0,5 en 50 mm. Daarnaast zijn er schuimrubbers, zoals CR neopreen, EPDM, PE en NR, in diktes van 1 tot en met 50 mm op rol, als plaat of profiel. “Ons gamma omvat ook de speciale, gerecycleerde rubber ISOROL. We gooien immers het rubberafval niet weg, maar leveren het terug aan de rubberverwerker, die er een nieuwe product op rol van maakt, dat vooral gebruikt wordt in de transportsector en in de bouw. Deze ISOROL, leverbaar in diktes van 1 tot en met 20 mm, wordt gekenmerkt door zijn antislip, schok- en geluiddemping en waterdoorlatendheid”, licht Dejans toe. “We versnijden deze rubbers op maat, staan in voor het stansen en kunnen de verschillende types zelfs zelfklevend maken. Daarvoor beschikken we over hoogwaardige bewerkingsmachines en een team met een jarenlange ervaring.”

RUBIDOR produceert rubberproducten voor diverse toepassingen in de meest uiteenlopende sectoren.

Service als extra troef

RUBIDOR is de vaste toeleverancier van rubberproducten voor heel wat bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. “Onze klanten bevinden zich vooral in West- en Oost-Vlaanderen, ook al zijn we in heel België actief. Dankzij onze focus op kwaliteit op vlak van product en service willen we verder groeien”, sluit Dejans af. “We leveren niet alleen rubberproducten. Bedrijven, ook in de metaalsector, kunnen een beroep doen op onze knowhow om hen te ondersteunen. Ze weten immers vaak niet wat de beste oplossing voor hun specifieke toepassing is. Onze experts luisteren naar hun behoeften en bekijken dan welk type rubber voldoet aan de eisen op vlak van onder meer temperatuur en slijtvastheid. We hebben bovendien meer dan 35 jaar ervaring in het spuitgieten van kunststof. We kunnen diverse materialen en grondstoffen verwerken en garanderen een constante kwaliteit, zelfs bij zeer grote series. Zo kunnen we onze klanten volledig ontzorgen: van A tot Z.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details