NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Zonhovense onderdelen in strijd tegen COVID-19

Zonhovense onderdelen in strijd tegen COVID-19

FRAIPONTS Metaalbewerking uit Zonhoven gaat mee de strijd aan tegen het coronavirus. Het bedrijf draait overuren om een snelle verspreiding van de verschillende vaccins mogelijk te maken. “We leveren vandaag componenten voor Limburgse machines die nodig zijn voor de rubberen afdichtingen van de spuitjes. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de strijd tegen deze pandemie”, aldus zaakvoerder Davy Fraiponts.

FRAIPONTS Metaalbewerking is reeds 3 generaties gekend als een gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf waar kwalitatief hoogwaardige verspanende bewerkingen worden verricht. In het Zonhovense bedrijf worden elke dag prototypes, enkelstuks en kleine series geproduceerd voor diverse sectoren.

De coronacrisis maakte van de medische sector een topprioriteit voor het bedrijf. Fraiponts: “Al is deze sector niet volledig nieuw voor ons. We zijn reeds sinds 2011 actief in de productie van aluminium-onderdelen voor testapparatuur. Deze productie kende recent een enorme boost. Het was een huzarenstukje om op korte termijn deze productie te verdubbelen.”

Na de wedloop tussen de verschillende farmabedrijven, blijken vandaag heel wat potentieel bruikbare vaccins ontwikkeld te zijn. Toch blijft de logistieke uitdaging enorm. “Hierdoor hebben we ons aanbod nog uitgebreid en leveren we vandaag ook specifieke componenten aan Limburgse machinebouwers die zorgen voor de rubberen afsluiting van de vaccins. Zo zorgen we er mee voor dat de distributie van de vaccins bespoedigd wordt.”

Het groeibedrijf met een blik naar de toekomst in de high-end industrie blijft op zoek naar extra medewerkers om deze en andere uitdagingen tot een goed einde te brengen. “Van CNC-frezers en CNC-draaiers over werkvoorbereider-calculator tot CAM-engineer, ieder talent is welkom”, besluit Davy Fraiponts.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.