ACM series Resato
01:04
17-03-2016

Zorgeloos 24/7 onbemand produceren

Ombemand produceren vraagt om complete procesbewaking en de mogelijkheid om verschillende taken te programmeren. In ruil krijgt de gebruiker een directe kostprijsreductie en extra beschikbare capaciteit. Resato introduceert daarom drie innovatieve functionaliteiten die bedrijven zullen toelaten om zonder zorgen hun waterjettechnologie onbemand in te zetten en een sterkere concurrentiepositie uit te bouwen.

Perfect samenspel tussen hardware en software
Drie innovatieve gecombineerde functionaliteiten van Resato laten gebruikers toe om de volgende stap te zetten naar onbemand produceren. Het gaat om EMS Monitoring voor de bewaking en de indicatie van het complete productieproces, Job Manager voor het programmeren van meerdere taken en Flex-zone voor het veilig laden en ontladen tijdens het productieproces. Doordat alle procesparameters automatisch bewaakt  worden, is er tijdens het snijproces geen permanent toezicht meer nodig. Belangrijk in deze is dat de operator de kwaliteit van het proces kan aflezen en kan bepalen of het proces kwalitatief goed genoeg is om de gewenste snijtaken af te ronden. Verder kan hij kiezen of er meerdere snijtaken geselecteerd worden en of deze onbemand afgewerkt moeten worden. Ook wanneer er een operator beschikbaar is, hoeft men het proces niet te onderbreken. Immers, in combinatie met de Flex-zone kan men ontladen en laden in de vrijgegeven zones. Resato is één van de weinige ‘all-in-house’ producenten van complete hogedruksystemen en waterstraalsnij-installaties. Daardoor kan de fabrikant deze functionaliteiten feilloos combineren dankzij een perfect samenspel tussen ‘hardware en software’.

Ervaar de wereld in 3D op stand 7.C083
Resato kijkt volop hoe het zijn klanten de wereld van Industrie 4.0 kan binnenloodsen. Naast zijn innovatieve functionaliteiten voor onbemand werken, stelt het op de TechniShow ook zijn e-learningpakket voor. Bezoekers kunnen zich de technologie eigen maken en de machine verkennen aan de hand van een 3D-animatie van een werkplaats. Een sterk staaltje van het bedrijf dat in 2015 niet toevallig de Erasmus Innovatie Award in de wacht sleepte als de meest innovatieve onderneming van Nederland.

Tekst: Valérie Couplez  |  Beeld: Resato

Metaalvak België partners

gebouw bendertechniek