NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Terug naar overzicht

3M

3M is een wereldwijd, technologiegeoriënteerd, bedrijf dat innovatieve oplossingen levert voor alledaagse problemen.

Wetenschap kan de wereld veranderen, de hardnekkigste problemen oplossen en vorm geven aan de toekomst. Maar wetenschap is slechts wetenschap, totdat u de kennis op iets toepast. Niemand die dit beter weet dan 3M. Geen enkel ander bedrijf maakt zo’n intensief gebruik van wetenschap om telkens tot nieuwe innovaties te komen. Dat is 3M Science. Applied to life.™ Ook bij de schuurmaterialen, maken wij gebruik van twee krachtige en unieke technologieën: de Cubitron™ II schuurmaterialen en het Scotch-Brite™ web.

3M™ Cubitron™ II schuurmaterialen

Cubitron II – De speciaal ontwikkelde keramische korrel
Schuurbanden en schuurschijven met keramische 3M Cubitron schuurkorrels behoren al jaren tot de top-producten in de markt en overtuigen door de superieure levensduur, snijscherpte en oppervlakteafwerking. Om het schuurproces nog efficiënter te laten verlopen, heeft 3M de nieuwe geavanceerde generatie 3M Cubitron II schuurmaterialen ontwikkeld en de keramische hoogpresterende schuurkorrel een gedefinieerde, geometrische vorm gegeven (=Precision Shaped Grain).

De punten van de driehoekige korrel breken af tijdens het slijpen en er ontstaan nieuwe, scherpe punten langs de gekalibreerde randen. Het oppervlak van het materiaal wordt voortdurend door nieuwe, dus schone, snijpunten bewerkt. Het resultaat is een snel, koel schuurproces en een langere levensduur van het schuurmiddel.

De 3M Cubitron II korrel met zijn unieke constructie heeft een gekalibreerde vorm en verschilt van de talrijke, wereldwijd toegepaste schuurkorrel standaarden (bijv. FEPA). Daarom wordt de korrelgrootte aangeduid met een + en wordt vervolgens empirisch ingedeeld bij de bekende korrelreeksen (bijv. 36+).

Scotch-Brite™ web
Het Scotch-Brite web verbindt synthetische fibers en schuurkorrels zo met elkaar, dat een flexibel, driedimensionaal materiaal ontstaat. De open structuur van het web verlaagt het risico op gebreken en de verkleuring van het werkstuk. Het voorkomt dat extra materiaal nodig is waardoor het oppervlak gladder wordt en de duurzaamheid van het product wordt verhoogd.

Het web is dusdanig samengesteld, dat voortdurend een nieuw schuurmiddel met het werkoppervlak in contact komt. Daardoor ontstaat een gelijkmatig, eersteklas-oppervlak, zonder dat het werkstuk vooraf hoeft te worden geschuurd – rekening houdende met kritische toleranties.

Het Scotch-Brite™ web:

  • verandert normaliter de vorm van het werkstuk niet.
  • verhoogt de corrosiebestendigheid van oppervlakken door het verwijderen van bramen.
  • verlaagt snel en efficiënt de oppervlakteruwheid.
  • zorgt voor een gelijkmatig, reproduceerbaar aanzicht.
  • krimpt niet door de open structuur
  • houdt het oppervlak koel en veroorzaakt geen vervormingen of verkleuringen.
  • verwijdert bramen zonder dat secundaire bramen ontstaan.
  • biedt een lange levensduur.

Voor meer informatie, ga naar go.3M.com/be_Abrasives.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Schuurmaterialen Adres Hermeslaan 7
1831 Diegem
België
Website 3mbelgie.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details