NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Terug naar overzicht

LVD Company

LVD, met hoofdzetel in Gullegem, is al jaren een wereldwijd toonaangevend producent van een uitgebreid gamma aan plaatbewerkingsmachines en softwareoplossingen: lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, guillotinescharen en mid-level automatiseringssystemen, geïntegreerd in en ondersteund door de CADMAN PC-gebaseerde Windows-compatibele software.

De firma werd opgericht in 1952 als LV door de vennoten Lefebvre en Vanneste met de bedoeling om hydraulische persen te produceren. LVD Company n.v. ontstond in 1954 toen de derde partner, Dewulf, toetrad. Sinds 1952 is dit familiebedrijf gegroeid naar een organisatie van meer dan 1200 werknemers in 45 landen wereldwijd. Ondertussen wordt LVD gerund door de 2de generatie van 3 families en is het een gevestigde waarde met productievestigingen in België, China, Frankrijk, Slovakije en USA.

Dankzij het uitgebreide productgamma is LVD in staat een oplossing te bieden aan klanten uit verschillende industrieën en sectoren met hun eigen noden en wensen. Zo bestaat hun assortiment uit entry-level, mid-range level en high end-level machines.

LVD heeft het World Class Manufacturing-initiatief geïmplementeerd om op deze manier de capaciteit te verhogen, afval te verminderen en de productkwaliteit te verzekeren. De firma zorgt steeds voor de continue ontwikkeling van haar productiemethoden en efficiëntie. Bovendien investeert LVD verder in onderzoek en ontwikkeling.

Het laatste jaar kon LVD met een aantal nieuwe innovaties uitpakken waaronder de Electra fiberlasersnijmachine van 4 kW met nog krachtigere en snellere prestaties, en de mogelijkheid om de Electra te combineren met de nieuwe flexibele automatisering (FA-L).

Verder werd de meest veelzijdige ponstechnologie met de nieuwe Strippit PX-serie ontwikkeld. De Strippit PX biedt de flexibiliteit om te ponsen, vormen, plooien en tappen met één enkele machine.

In het softwaresegment werd tot slot TOUCH-i4 ontwikkeld, een technologie met Industry 4.0 in het achterhoofd. Deze krachtige Windows-gebaseerde tablet, biedt een overzicht van de complete productiewerkplaats.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Plaatbewerking Adres Nijverheidslaan 2
8560 Gullegem
België
Telefoonnummer +32 56 43 05 75 E-mailadres info.benelux@lvdgroup.com Website lvdgroup.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details