NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Terug naar overzicht

Primagaz Belgium NV

Vol energie voor de toekomst

Al meer dan 60 jaar levert Primagaz energie, warmte en comfort. Veel klanten maken jaarlijks gebruik van onze diensten.

Onze klanten zijn onder andere mensen van wie de woning niet is aangesloten op het aardgasnetwerk. Zij doen een beroep op Primagaz voor hun verwarming, warm water en om te koken. Daarnaast vertrouwen tal van industriële en middelgrote bedrijven op Primagaz voor hun verwarmingagrarische toepassingen of productieprocessen.

Om leveringen doorheen België te kunnen garanderen beschikt Primagaz over verschillende depots, zowel voor gasflessen als voor bulkopslag. Vanuit deze depots rijden onze vrachtwagens uit om onze klanten met een gastank en flessenverdelers tijdig te beleveren. Jaarlijks worden er namelijk maar liefst meer dan 700.000 Primagaz-gasflessen in de markt verhandeld via een netwerk van 1.000 flessenverkooppunten.

Primagaz draagt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel en streeft naar een duurzaam beleid. We hebben de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld, en we zien ook de veranderende en uitdagende wereld om ons heen.

We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. En onze schonere energie is beschikbaar voor iedereen. Zo zijn wij sinds 2018 exclusief leverancier van biopropaan. Dit product wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, zoals een mix van afval- en reststoffen en plantaardige oliën, en is dus veel schoner dan propaan. Het is onze ambitie om in 2040 alleen nog maar biopropaan te leveren.

Maar onze ambitie gaat verder. Als bedrijf willen we onze ecologische voetafdruk drastisch verminderen. We maken gebruik van zonnepanelen, verwarmen ons gebouw (deels) met propaan uit afgekeurde flessen, investeren in laadpalen voor auto’s en fietsen, maken gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen en werken met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen voor het reinigen van de flessen.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Duurzaamheid Adres Kanaalweg 87
3980 Tessenderlo
België
Telefoonnummer 013 61 82 00 E-mailadres [email protected] Website primagaz.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.