NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Terug naar overzicht

Zimmer Group

Van ambachtelijke werkplaats tot wereldmarktleider

Als onderzoeks- en ontwikkelingspartner biedt de Zimmer Group wereldwijd oplossingen op maat voor procesautomatisering in het tijdperk van digitale transformatie. In meer dan 40 jaar succesvolle bedrijfshistorie put de KNOW-HOW FACTORY uit een schat aan ervaring in verschillende industrieën, waaronder e-mobiliteit, hout- en metaalverwerking, logistiek of zelfs medische technologie. De automatiseringsspecialist combineert technologieën uit de handling-, dempings-, lineaire, proces-, machine- en systeemtechnologie. Met de ontwikkeling van hardware en software van één enkele bron tot complete systeemoplossingen gaat de Zimmer Group individuele uitdagingen in automatisering aan en creëert industriestandaarden.

Als ’s werelds toonaangevende fabrikant van automatiseringsoplossingen staat de steeds groeiende, zeer innovatieve productportefeuille, het creëren van wereldwijde capaciteiten, infrastructuren en banen voor een internationale expansiestrategie die al jaren aan de gang is.

  • Volledige ontplooiing van het potentieel:
    320 medewerkers, 15 locaties wereldwijd
  • Blijvende groeikansen:
    Uitbreiding, banen, kennis, vaardigheden en capaciteiten.
  • Wereldwijde synergieën:
    Lokale en internationale locaties met de beste infrastructuur, markten en klanten

Handlingtechnologie:

Bij handlingtechnologie worden werkstukken of gereedschappen in de industriële sector automatisch gemanipuleerd. De technologie achter onze producten is afgeleid van de diverse bewegingsmogelijkheden van de menselijke hand. Dit resulteert in een schijnbaar oneindig aantal manipulatiemogelijkheden.

Dempingstechnologie:

Het kwaliteitsbegrip van de PowerStop industriële schokdempers staat al meer dan 20 jaar voor de hoogste prestaties met de introductie van High Energy. Met de onderliggende optimalisatie zijn bewezen eigenschappen nog verder verbeterd. Er wordt bijvoorbeeld een nieuw type bio-olie gebruikt dat, met H1-certificering, kan worden gebruikt in de voedingsmiddelensector en zelfs biologisch afbreekbaar is. Maximale corrosiebescherming wordt bereikt door het gebruik van roestvrij staal voor de behuizing en zuigerstang. Verder kon er een nieuwe vaste aanslag worden gerealiseerd met tegelijkertijd een grotere geleidingslengte van de zuigerstang, wat de bekende robuustheid van de PowerStop nog verder vergroot. Het programma wordt gecompleteerd door een uitgebreid assortiment accessoires.

Lineaire technologie:

Meer dan 4.000 producten zijn het resultaat van meer dan 20 jaar ontwikkeling en marktervaring. De Zimmer Group biedt het meest uitgebreide en innovatieve product- en serviceportfolio in de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. De klemelementen en remelementen van de Zimmer Group vervullen taken van het hoogste belang bij positioneren, vasthouden en remmen. Ze garanderen de nauwkeurigheid van bewerkingen, maken efficiënte productie met korte cyclustijden mogelijk en bieden maximale veiligheid voor mens en machine door een veilige grip. 

Machinetechnologie:

Trendsettende machineconcepten zijn zelden gebaseerd op vaststaande normen – ze ontstaan uit innovatieve ideeën. De uitdaging voor de systeempartners ligt in de omzetting van deze ideeën naar het uiteindelijke machineconcept. De Zimmer Group biedt u precies dat: geavanceerde oplossingen en innovatieve verfijningen op het hoogste technische niveau – zowel voor componenten als voor complexe systemen met individueel maatwerk. Vertel ons uw eisen en wij vinden een oplossing. En dat gaat veel verder dan pure engineering. Als uw partner begeleiden en ondersteunen we u graag tijdens het hele proces, van brainstorming tot machineacceptatie.

Systemen en installaties:

Automatiseringsconcepten van de Zimmer Group bieden nauwkeurige en efficiënte oplossingen voor geoptimaliseerde productiesnelheden en de hoogste kwaliteitsnormen volgens de eisen van de klant, of het nu gaat om de engineering van handmatige, halfautomatische of volledig geautomatiseerde productie- en assemblagelijnen. Hier vindt u tal van voorbeelden van klantprojecten uit alle industrieën, verwerkingstypen en producten. Selecteer de perfecte systeemoplossing voor uw toepassing en kies de optimale weg naar succes met de KNOW-HOW FACTORY.

algemene informatie

Services AutomatiseringMachinebouw Adres Hemelhoek 13D
8880 Ledegem
België
Telefoonnummer [email protected] E-mailadres +32 9 2779679 Website zimmer-group.com/nl/

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.