Platform voor de metaalverwerkende industrie
Producten

Kennametal maakt turrets flexibeler en spantangen meer geschikt

2 décembre 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Kennametal kondigde vandaag een uitbreiding aan van de geschikte opspaneenheden voor turrets/revolverhouders (TACU): ER-ready aangedreven eenheden in combinatie met een lijn van solide ER-spantangen die zijn voorzien van schroefdraad voor het vastschroeven van frezen.

“Samen vormen de nieuwe TACU ER-eenheden en de solide ER-spantangen een geweldig huwelijk tussen technologie. Deze innovatie is verkrijgbaar in de maten ER25 tot en met ER40 met schroefdraadmaten variërend van M8 tot M16 en biedt bewerkingscentrumachtige mogelijkheden voor uw huidige gereedschapsdraaibank. Deze nieuwe producten bieden de flexibiliteit om standaard ER-spantangen met massieve frezen te gebruiken, of de nieuwe solide ER-spantangen samen met opschroefbare wisselplaat frezen ”, zei Ronald West, Manager, Tooling Systems.

Afgedicht voor koelmiddel door het gereedschap en er is een afstand van één millimeter voor extra speling op grotere frezen met een nauwkeurig geslepen positioneernaaf voor minimale slingering. Het is een zeer compact ontwerp, waardoor de kans op storing op kleinere machines wordt verminderd. In vergelijking met een standaard verende ER-spantang zijn ze erg star zodat u zwaardere sneden kunt maken.

Het TACU-aanbod kan worden gebruikt op zeven toonaangevende merken van CNC-draaibanken, zowel met VDI als met bout gemonteerde turrets (BMT) met een verscheidenheid aan statische en aangedreven uitvoeringen. TACU’s zijn uitgerust voor in- en externe koelvloeistoftoevoer met maximaal 12.000 RPM mogelijk op gespecificeerd aangedreven gereedschap. « Deze toevoeging verhoogt de mogelijkheden van ons TACU-aanbod enorm », zei West.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact
0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details