Platform voor de metaalverwerkende industrie
Terug naar overzicht

Unil Lubricants N.V.

Unil Lubricants is een smeermiddelenspecialist. Uw machines moeten gesmeerd lopen en het is onze taak om u te adviseren over alle mogelijke toepassingen en de diverse omstandigheden waarin uw materiaal gebruikt wordt. Unil Lubricants produceert meer dan 500 verschillende types oliën en vetten. Met dat brede aanbod van smeermiddelen bieden wij u een perfecte smering voor iedere toepassing! Wij garanderen u een constante kwaliteit van onze producten en een voortdurende technische innovatie.

Ervaring, flexibiliteit en groei

Unil Lubricants staat al sinds 1903 klaar voor haar klanten, zoekend naar antwoorden op de eisen en vragen van vandaag, met de blik op de toekomst. Opgericht als Elbe nv, met familiale aandeelhouders, kende het bedrijf sinds zijn oprichting een sterke ontwikkeling. Begin jaren ’70 was het dan ook nodig om te verhuizen en een grotere productiesite in gebruik te nemen: de huidige vestiging in St-Pieters-Leeuw.

In 1968 werd Elbe deel van het samenwerkingsverband UNIL, dat reikte van Noord-Afrika tot Nederland. Stilaan is dit samenwerkingsverband uitgegroeid tot een merknaam, en sindsdien draagt het bedrijf de naam Unil in plaats van Elbe.

De groei ging niet onopgemerkt voorbij, en trok de aandacht van petrochemiegigant Shell, die het bedrijf kocht in 1993. Sinds enkele jaren maakt het bedrijf deel uit van de Franse Cipeliagroep, de voornaamste onafhankelijke smeermiddelengroep in West-Europa. Hoewel het bedrijf eerder reeds tweemaal uitgebreid werd, was de productiecapaciteit stilaan verzadigd, en werd in 2012 een investeringsprogramma ingezet, met tot doel de productiecapaciteit opnieuw te verdrievoudigen tegen 2015. Bijkomende terreinen en een gebouw werden reeds aangekocht. In 2013 wordt bijkomende tankopslag in gebruik genomen, alsook nieuwe blending software. In 2014, na het verkrijgen van de nodige vergunningen wordt dan ook de bedrijfsoppervlakte verdrievoudigd.

bedrijfsvideo

Informations générales

Services KoelvloeistoffenSmeermiddelen adresse Bergensesteenweg 713
1600 Sint-Pieters-Leeuw
België
Numéro de téléphone +32 2 365 02 00 Adresse email info@unil.com site Internet unil.com

kaart

« * » indique les champs nécessaires

Envoie-nous un message

Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details