- Nieuws
- Oppervlaktebehandeling
- Plaatbewerking
- Verspaning
- Maintenance
- Automatisering
- Lassen
- Toelevering
De eerste indruk telt – zowel in de industrie als in de ambachtelijke sector. Voor een professionele omgang met elkaar en een goed bedrijfsimago is niet enkel een correcte, uniforme werkkledij essentieel, maar ook de aanduidingen daarop, zoals het bedrijfslogo of naamlabels. Uniforme aanduidingen op werkkledij vergroten de herkenbaarheid van het bedrijf en bevorderen tegelijk het wij-gevoel van de werknemers.
Of bretelbroeken, schorten, shirts of beschermende kledij bedrukt of geborduurd moeten worden, hangt evenzeer af van het materiaal van de werkkledij als van het gebruik ervan. Borduursels zijn zeer duurzaam, behouden hun kleur ook na veel wasbeurten en rafelen niet uit. Een geborduurde naam op de kraag van een ober, bijvoorbeeld, ziet er zeer elegant uit. In de gezondheidssector zorgt deze voor duidelijkheid en vertrouwen.
Rondvliegende vonken, stof en dampen in industriële productiehallen en ambachtelijke werkplaatsen daarentegen stellen niet enkel de werkkledij, maar ook de aanduidingen erop op de proef. Hiervoor is een duurzame oplossing vereist. Logo’s en naamplaatjes kunnen, in de gewenste kleuren, op de kleding aangebracht worden en snel vervangen worden als ze er niet meer goed uitzien.
Ook bedrukken met zeefdruk zorgt voor duurzame aanduidingen. Het kleurenspectrum is onbegrensd en zelfs de kleinste details kunnen weergegeven worden. Aangezien de kleur rechtstreeks en op een duurzame manier in de vezels dringt, kan de werkkledij van arbeiders in de industrie, transportfirma’s of luchthavenpersoneel zo veredeld worden. Voor ambachtelijke bedrijven is er de voordeligere transferdruk, waarmee shirts, vesten of schorten op een duurzame manier bedrukt kunnen worden.
Bijzondere vereisten voor emblemen op PBM
Men dient bijzonder zorgvuldig te werk te gaan wanneer er aanduidingen aangebracht moeten worden op beschermende kleding (PBM). Emblemen moeten qua vorm, materiaal, grootte en positie aan de PBM aangepast zijn. “Vlamvertragende emblemen kunnen bijvoorbeeld niet in om het even welke kleur gemaakt worden. Bij reflecterende kleding is er slechts een beperkt oppervlak beschikbaar voor emblemen en bij chemische beschermende kleding wordt de exacte positie aangegeven”, legt Silvia Mertens, Product Manager bij MEWA, uit. Ook het materiaal van de emblemen moet precies aan de vereisten voor beschermende kleding voldoen. Zo zijn bijvoorbeeld brandbare emblemen of draden die bij de minste hitte smelten ongeschikt voor kleding die moet beschermen tegen hitte en vlammen. Ook te dikke naden, die het wegleiden van vonken verhinderen, brengen de beschermende functie in gevaar en stellen het typeonderzoek van de kleding in vraag.
Om zeker te zijn dat de beschermende functie ondanks de aanduidingen gegarandeerd blijft, is het aan te bevelen om logo’s of borduursels te laten aanbrengen door een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in werkkledij. MEWA biedt in het kader van zijn textieldiensten een dergelijke professionele borduur- en logodienst aan. Daarmee ondersteunt de leidende textieldienstverlener bedrijven bij het creëren van een uniform imago en biedt het alle textiel- en logodiensten centraal aan.