NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
ASSA ABLOY pakt als enige op de markt uit met volledig ATEX-gecertificeerde snelroldeuren

ASSA ABLOY pakt als enige op de markt uit met volledig ATEX-gecertificeerde snelroldeuren

Werknemers moeten erop kunnen rekenen dat hun werkgever alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen zodat zij in alle veiligheid kunnen werken. Werkgevers moeten op hun beurt kunnen vertrouwen op de best mogelijke ATEX-oplossingen, die mee zorgen voor een optimale productiviteit en efficiëntie. ASSA ABLOY pakt daarom uit met ongeëvenaarde ATEX-gecertificeerde toegangssystemen.

Wat is ATEX?

Ex- en ATEX-zones zijn zones waar brandbare gassen, dampen of stoffen in contact komen met zuurstof, of waar bepaalde bronnen vonken, vlammen, temperatuurstijgingen of statische energie kunnen voortbrengen.

Het enige volledig ATEX-gecertificeerde toegangssysteem

Het nieuwe HS-PX3-gamma snelroldeuren van ASSA ABLOY is met precisie ontworpen om aan dezelfde kwaliteitsnormen te voldoen die u van de ASSA ABLOY-toegangssystemen verwacht. De deuren bestaan bovendien volledig uit materialen die geschikt zijn voor ATEX-toepassingen. Hiermee maken wij het verschil. De meeste deuren op de markt beschikken immers alleen over ATEX-gecertificeerde onderdelen. Wij zorgen ervoor dat elk element (en de hele deur) afzonderlijk wordt gecontroleerd en geclassificeerd zodat het eindproduct voldoet aan de internationale normen voor veilig gebruik in gevaarlijke omgevingen.

De voornaamste kenmerken van de HS9010PX3, HS8010PX3, HS8020PX3 van ASSA ABLOY:

  •  Geschikt voor een ATEX-omgeving categorie 3
  •  Middelgroot, max. 5500 x 5500 mm
  • Zware bedrijfsprocessen
  • Binnen- en buitentoepassingen
  • Roestvrijstalen constructie incl. lagers en aandrijving
  • Unieke directe deuraandrijving
  • Openingssnelheid tot 1,0 m/s
  • Gekeurd door een Europese geaccrediteerde keuringsinstantie

Minder kosten, meer productiviteit

Onze ATEX-toegangssystemen maken een onafgebroken stroom van goederen en mensen mogelijk en zorgen voor betere werkomstandigheden. De hoge openings- en sluitingssnelheden zorgen voor een betere flow, comfort voor de werknemers en besparing van energie. Deze toegangssystemen maken afscheiding mogelijk zodat de omvang van de vereiste Ex- en ATEX-zones kleiner wordt, wat op zijn beurt resulteert in minder kosten en meer veiligheid en productiviteit.

ATEX-expertise ten dienste van uw bedrijf

Inzicht krijgen in ATEX kan ingewikkeld zijn, maar ASSA ABLOY heeft de expertise in huis om het juiste toegangssysteem voor uw bedrijfsprocessen aan te leveren. Daarnaast weten we als geen ander wat de beste oplossing is voor uw Ex- en ATEX-zones. Onze ATEX-gecertificeerde toegangssystemen garanderen niet alleen betere werkomstandigheden, maar ook een vlotte procesflow.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.